papludimys-lampedziu-karjerasDaugeliui kauniečių Lampėdžių karjeras asocijuojasi su maudynių vieta. Tai ko gero geriausias tvenkinys skirtas maudymuisi Kaune, kuris pritraukia tūkstančius žmonių vasaros laikotarpiu.

Lampėdžių karjero infrastruktūra yra puikiai sutvarkyta, todėl nenuostabu, kad tapo traukos vieta. Padarytas smėlio paplūdimys, pastatytos naujos persirengimo būdelės, yra suoliukai. Visgi, vien karjeru ir pliažu Lampėdžių pramogos toli gražu nesibaigia. Pasistengsime jums išvardinti, kur ir kaip galite pramogauti atvykę prie karjero. Taip pat pateiksime ir iliustracijas.

lampedziu-karjeras2

lampedziu-karjeras1


Sporto zona

Lampėdžių karjero pusėje žiūrint nuo Raudondvario plento yra sukurta visa sporto zona, kurioje gali sportuoti visi norintys. Sporto zoną sudaro lauko treniruoklių parkas, kurį jau yra pamėgęs, tiek jaunimas, tiek ir senjorai. Taip pat yra krepšinio aikštelė ir netgi teniso kortai. Tiesa, į lauko teniso aikštelę taip paprastai neįeisite, nes ji yra aptverta ir su spyna ant vartelių. Ko gero, kad žaisti joje reikia gauti leidimą, na arba bent jau raktą tai tikrai.
Šalia minėtų sporto aikštelių yra ir tinklinio zona. Ji yra atvirame plote, todėl žaisti galite kada norite. Yra uždėtas tinklas, tad belieka tik atsinešti savo kamuolį.

tinklinis-krepsinis

lauko-treniruokliai

Vaikų zona

Dar yra kampelis ir patiems mažiausiems. Vaikų zonoje yra supynės, laipynės ir kitos medinės konstrukcijos. Taip pat padaryta ir mini golfo nedidelė trasa. Šalia yra suoliukai, todėl tėvai gali ramiai poilsiauti ir stebėti, kol jų vaikai žaidžia.

Pramogų suras ir jaunimas, kuris mėgsta važinėti su riedlente. Skeiteriams yra skurta rampa, todėl ir jie čia sau suras ką veikti.

pramogos-vaikams

mini-golfas

Vandens pramogos

Apart įprastinių maudynių prie Lampėdžių karjero dar yra ir keletas kitokių vandens pramogų. Galite išsinuomoti baidarę ir irkluoti tvenkinyje. Taip pat yra sukurta speciali trasa vandenyje „Wake up” tiems, kas mėgsta čiuožti vandenlente (banglente). Nors didelių bangų karjere nebūna, tačiau tam tikros konstrukcijos dėka, galime gan efektingai išbandyti šį sportą. Žinoma, tai nėra nemokama pramoga, o dar ir įgūdžių tam reikia turėti. Kainos čiuožimu vandenlente prasideda nuo 12 eurų.

baidares-nuoma

vandens-parkas-wake-up

Nuotykių parkas

Jau išvardintos pramogos prie Lampėdžių karjero dar tuom tikrai nesibaigia. Kitoje karjero pusėje yra sukurtas UNO nuotykių parkas „Činhačhukas”. Pušyne padarytą laipiojimo trasą ypatingai yra pamėgę vaikai. Žinoma, savaime suprantama ši pramoga yra mokama. Suaugusiems 20 eurų, o vaikams kur kas pigiau.

Šalia minėto parko dar yra viena lauko treniruoklių aikštelė bei pirtis. Į pirtį gali eiti visi norintys, o dviejų valandų kaina – 5 eurai. Pirtis veikia visą sezoną. Tiesa, dar viena pirtis yra kitoje karjero pusėje, apie kurią jau kalbėjome prieš tai. Darbo laikas – nuo ketvirtadienio iki sekmadienio (14:00-20:00). Pirtį galima išsinuomoti ir atskiru susitarimu po minėtų valandų. Aišku tokiu atveju jau ir įkainiai kiti.

nuotykiu-parkas-cinhachukas

pirtis-lampedziai

treniruokliai-lauke

Kemperių stovėjimo aikštelė

Dar nepaminėjome, kad yra ir kemperių stovėjimo aikštelė, su visa jai reikalinga infrastruktūra, kurią prižiūri samdomi darbuotojai. Tad ir turistams iš užsienio Lampėdžiai yra puiki vieta stabtelėti ir pailsėti, papramogauti.

Štai kiek daug skirtingų pramogų galima rasti prie Lampėdžių karjero Kaune. Tiesa, dar tvenkinyje yra ir gausu žuvies, tad žvejai čia taip pat randa ką veikti laisvu laiku. Tad norintiems aktyviai leisti laiką, pasportuoti, pabėgioti Lampėdžiuose sukurtos tikrai geros sąlygos.

kemperiai-lampedziai

kemperiai-lampedziai2