svorio-metimasMokslininkai teigia, jog daugelis žmonių veidrodyje save mato ne visiškai tokius, kokie jie iš tiesų yra. Pasirodo, žmonės sau yra itin kritiški ir reiklūs. Šis reiklumas prisideda ir prie noro nuolat atrodyti gerai ir palaikyti sveiką gyvenimo būdą. Žmonėms, nusprendusiems padailinti savo kūno linijas dažniausiai iškyla klausimas: kuris svorio metimo būdas yra efektyviausias? Kaip numesti svorio, kuris lyg ir nereikalingas gerai savijautai? Specialistai spėja užbėgti spėlionėms už akių ir teigia – sveikos gyvensenos kompleksas.

Papildai ir dietos

Gana dažnai svorio metimas siejamas su dietomis ir badavimu. Tai gali pasakyti kas antra dailiosios lyties atstovė. Tačiau iš tiesų taip nėra. Medikai įspėja, jog moterys, nusprendusios mesti svorį tabletėmis smarkiai klysta ir rizikuoja savo sveikata. Lygiai tokiu pačiu principu veikia ir griežtos dietos bei badavimas. Norint numesti svorį, organizmas turi gerai funkcionuoti, tačiau gyventi sveikai. Deja, nei svorio metimo papildai nei badavimas tam nepadės. Tokia sistema atvirkščiai – gali tik nualinti ir išsekinti organizmą. 

Sveikata judėjime

Nusprendus numesti svorio, pirmiausia reikės apsilankyti pas profesionalų trenerį. Norint iš tiesų sustiprinti savo organizmą, geriausia konsultuotis su tai puikiai išmanančiu žmogumi. Šis sudarys Jums asmeninę sporto treniruočių programą, kurios metu galėsite stiprinti savo silpnąsias vietas ir atsikratyti nereikalingų kilogramų. Žmonės dažnai skundžiasi, jog neturi laiko vaikščioti į treniruotes ir lankytis pas asmeninius trenerius. Tai dar nereiškia, jog negalite sportuoti. Sporto salę galite įsirengti savo namuose. Tereikia kas rytą ir vakarą paaukoti 20 savo laisvo laiko minučių sporto treniruotėms. Pasidomėkite pratimai, kurie padeda metant svorį ir tapkite savo asmeniniu treneriu. 

Maisto auditas

Kad sporto salė ir treniruotės nenueitų veltui, labai svarbus sporto priedas – geras ir saugus maistas. Norint pasiekti iš tiesų malonių akiai ir savijautai rezultatų, reikia iš tiesų susirūpinti savo mityba. Statistika teigia, jog didžioji dauguma šalies gyventojų dažniau valgo greitą ir nesaugų maistą nei maistingą namuose ruoštą vakarienę. Kad mityba būtų tinkama, reikės kaip reikiant padirbėti. Sudėliokite savo mitybos grafiką savaitei laiko, kiekvienai dienai atskirai. Kasdienai parinkite po 4-5 nedidelius patiekalus, kurie turėtų kuo mažiau riebalų, tačiau daugiau Jums reikalingų maistingų medžiagų. Skaičiuokite šių patiekalų naudingumą. Geriausia, jei dienos norma neviršytų 2000 kalorijų. Vieną savaitės dieną skirkite poilsiui ir pasilikite ją laisvą – valgykite ką tik norite. 

Norint, kad svoris mažėtų pagal Jūsų viziją, geriausia šią viziją pavaizduoti. Prieš pradėdami mesti svorį užsirašykite, ko tiksliai norite pasiekti, kiek kilogramų atsikratyti. Taip pat užrašykite ir savo kiekvienos dienos valgiaraštį ir sporto treniruočių tvarkaraštį. Šiuos sąrašus pakabinkite ant šaldytuvo. Tai bus psichologinė pagalba Jums. Kai sau pažadi ir kažko nepadarai, dažniausiai pamiršti. tačiau jei tai parašyta prieš akis ir liko neįvykdyta, dažniausiai būna šiek tiek gėda. Tad šis metodas bus puiki motyvacija, o kartu ir sąžinės balsas, padėsiantis Jums pasiekti puikių rezultatų.