supermodeliaiKai kurios mergaitės paslapčiomis pasvajoja užaugus tapti princesėmis, tačiau, stuktelėjus paauglystei, tokias svajas pakeičia noras siekti modelio karjeros. Garsių dizainerių drabužiai, kelionės po svečias šalis, nemaži pinigai ir visuotinis pripažinimas – paradinis mados industrijos veidas, kuris gali apsukti galvą ne vienai. Tačiau netinkami sprendimai saldžią svajonę labai greitai gali paversti karčia realybe.

Ne paslaptis, kad didelę dalį modelio sėkmės lemia modelių agentūros, kurios tarsi kelrodės žvaigždės rodo savo auklėtiniams kelią painiose mados džiunglėse. Vis dėlto, jaunos ir dažnai naivios merginos pasitiki saldžius pažadus dalinančiomis modelių „agentūromis“, kurios įtikina, kad mergina ar vos 15-kos sulaukusi mergaitė taps pasaulinio lygio žvaigžde. Deja, realybė tokia, kad pažadėta svaiginanti karjera gali virsti sekso vergove svečioje šalyje. Ar nuo to galima apsisaugoti? Taip, galima. Supermodels modelių agentūra, kurios auklėtinės sėkmingai dirba visame pasaulyje su garsiausiais prekiniais ženklais, siūlo visoms, norinčios tapti modeliu, pasidomėti – ar jų pasirinkta agentūra priklauso tarptautinei M.A.M.A. organizacijai. Šios organizacijos tikslas – apsaugoti jaunus modelius nuo apgavysčių ir ginti jų teises, todėl, prieš renkantis agentūrą, būtina patikrinti ar ji priklauso M.A.M.A. organizacijai.

Supermodels modelių agentūra teigia, kad dažnais atvejais modelio darbas yra suvokiamas kaip pramoga ar hobis. Bet realybė yra tokia, kad modelio darbas – lygiai toks pat sunkus ir jėgų reikalaujantis darbas kaip viešųjų ryšių specialisto ar mokytojo. Mados industrija tikrai ne kiekvieną merginą, norinčią tapti supermodeliu, priima išskėstomis rankomis, todėl tikėtis sėkmės po kelių pirmųjų fotosesijų būtų tiesiog naivu. Nuolatinis gyvenimas ant lagaminų, bendravimas su neretai įnoringais fotografais ar tobulybės ieškančiais dizaineriais – modelio kasdienybė. Kita vertus, merginos, atkakliai siekiančios savo užsibrėžtų tikslų ir rimtai vertinančios savo darbą, gali tapti pasaulyje pripažintais modeliais. Taigi, ne visada pakanka įdomaus veidelio ar kūno linijų, atitinkančių standartus. Modelis turi būti ir charizmatiškas, atsakingas, punktualus, mokėti atskirti darbą nuo linksmybių, o pastarosiomis nepiktnaudžiauti, kad nenukentėtų reputacija. Tokios merginos savybės yra modelio sėkmės receptas, o jas turinčiai merginai dirbti modelio darbą gerokai lengviau.

Ir galiausiai, reikia pripažinti realybę, kad modelio karjera trumpalaikė, nuolatos atsiranda naujos, jaunesnės ir gražesnės merginos, todėl, dirbant modelio darbą, vertėtų pagalvoti ir apie ateities planus. Supermodels modelių agentūra teigia, kad savo auklėtines skatina neapleisti mokslų, nuolatos galvoti apie ateitį ir tolimesnius planus, kai modelio karjeros saulė nusileis.

Tai tik keletas mados pasaulio pusių, kiekvienas modelis susiduria su pagundomis ir problemomis, tačiau, sugebant atsakingai vertinti aplinką, savo veiksmus ir turint gerą modelių agentūrą, kuri tavimi nuolatos rūpinasi, svajonės apie aukštosios mados podiumą gali tapti ir realybe.