antanas-guogaAntanas Guoga – viena ryškiausių asmenybių pastaraisiais metais Lietuvoje. Ilgą laiką Australijoje gyvenęs ir ten išsilavinimą įgijęs lietuvis prieš keletą metų su trenksmu grįžo į tėvynę ir pradėjo aktyviai dalyvauti tiek socialinėje, tiek pramogų, tiek ir verslo sferose.
Pirmieji lietuviški straipsniai A.Guoga apibūdino, kaip sėkmingą pokerio žaidėją, kuris būtent iš šio azartinio žaidimo susikrovė milijonus. Vis tik kaip vėliau paaiškėjo, tai nebuvo visišką tiesa. Taip iš ties A.Guogai, o pokerio pasaulyje dažniau vadinamu tiesiog Tony G, yra laimėjęs nė vieną solidų pokerio turnyrą, kurių priziniai fondai siekė kelis šimtus tūkstančių dolerių, tačiau kaip jis pats viename TV interviu yra minėjęs, jo kaip pokerio žaidėjo kelyje būtų ir skausmingų pralaimėjimų, tad pokeris šiuo atveju jam labiau hobis, nei pajamų šaltinis.

Finansinę sėkmę Antanas Guoga pasiekė, kuomet sukūrė pelningus verslus. Jam priklauso lažybų bendrovė, IT paslaugas teikianti įmonė, keletas internetinių projektų, sporto prekių parduotuvė, kurios pagrindinis akcentas – krepšinio bateliai. Būtent krepšinio avalynė ir yra viena paklausiausių sporto prekių Lietuvoje, nes krepšinis mūsų šalyje sportas numeris vienas, kurį kultivuoja tūkstančiai moksleivių bei suaugusiųjų. Šiai sporto šakai neabejingas ir pats verslininkas, kuris jau ne vieną milijoną paskyrė krepšinio plėtojimui Lietuvoje. Tiesa, mainais už paramą Tony G suteikiama nemažai reklamos galimybių savo lažybų bendrovei. Per pastaruosius keletą metą Antanas Guoga yra tapęs ne tik Lietuvos krepšinio rinktinės, bet ir įvairių krepšinio klubų rėmėju, kaip pvz Lietuvos ryto, Kauno Žalgirio, Vilniaus Sakalų ir kitų.

Visai neseniai per vieną informacinę laidą teko išgirsti, jog A.Guoga planuoja kandidatuoti ir į Europos parlamentą. Jį rinkiminiame sąraše turėtų iškelti viena iš Lietuvos liberalų partijų. Taigi panašu, kad ši azartiška asmenybė nusprendė save išbandyti politinėje arenoje.