Gruodžio 25 d. 19 val. Kalėdinė kino naktis. Matysite du kino filmus už 12Lt.
“Kaip suomiai Kalėdų senelį…”/Rare Exports/Suomija, fantastinė veiksmo komedija, T, 2010 m., 1:24, rež.: Jalmari Helander

Ilgus šimtmečius kvailinę viso pasaulio žmones, suomiai visgi buvo priversti atskleisti vieną didžiausių žmonijos istorijoje aferų. Pasirodo, visi pasakojimai apie geraširdį storulį ilga balta barzda ir bumbulu papuošta raudona kepure, kurį Žemės gyventojai šaukia meiliu Kalėdų Senelio vardu, yra grynas prasimanymas.
Jūs išties manėte, kad jis gyvena jaukioje sodybėlėje kažkur Laplandijos platybėse, apsuptas šelmių nykštukų? Ar kad Kalėdų naktį keliauja po pasaulį šiaurės elnių kinkiniu? Ar kad sugeba įsibrauti į jūsų namus per kaminą ir palikti dovanų kojinėse? Nė velnio! Jei norite sužinoti TIESĄ apie vieną garsiausių pasaulyje tipažų, ATEIKITE IR PAMATYSITE….

Antrasis vakaro filmas – milijonus airiško folkloro gerbėjų pritraukęs “Šokių karalius” /The Lord of the Dance/ Didžioji Britanija, muzikinis, 2011, A, 1:35, rež.: Marcus Viner

Magija, azartas ir aistra – taip galima apibūdinti „Šokių karalių“, kuris pirmąkart žiūrovams buvo pristatytas dar 1996 m. Jame muzikos ir šokio pagalba pasakojama nesenstanti, airių folkloru paremta istorija apie gėrio kovą prieš blogį. Šįkart milijardą dolerių uždirbęs šou garantuoja išties nepamirštamus įspūdžius. Žiūrovų laukia ne tik naujos dekoracijos, apšvietimas, specialieji efektai ir kostiumai, bet ir pasaulinio lygio žvaigždė, šio filmo režisierius ir pagrindinis šokėjas Michaelas Flatley‘us.