Rusijos estrados imperatoriene tituluojama Irina Allegrova paskelbė baigianti aktyvią koncertinę veiklą. Garsioji dainininkė ir aktorė pranešė, kad 2012 m. surengtos koncertinės gastrolės bus paskutinės jos karjeroje. Vienintelis Irinos Allegrovos atsisveikinimo koncertas Lietuvoje vyks gegužės 4 d. „Pramogų arenoje“ Vilniuje. Atsisveikinimo koncertuose Irina Allegrova atliks pačius žinomiausius savo hitus, pristatys visiškai naujas dainas ir padovanos daugybę siurprizų.

Atsisveikinimo gastroles Irina Allegrova pradės kovo 7 d. įspūdingu koncertu sporto komplekso „Olimpiyskiy“ arenoje Maskvoje. Vėliau dainininkė surengs daugybę pasirodymų Rusijoje, Europos šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Žinomo armėnų kilmės teatro režisieriaus, aktoriaus, nusipelniusio Armėnijos ir Rusijos artisto Aleksandro Allegrovo ir operos dainininkės, aktorės Serafimos Sosnovskajos šeimoje gimusi ir augusi Irina jau ankstyvoje vaikystėje domėjosi scena, mokėsi groti pianinu ir šoko baletą. Dainininkės karjerą Irina Allegrova pradėjo persikėlusi gyventi į Maskvą, kur susipažino su talentingu armėnų kilmės kompozitoriumi Davidu Tuchmanovu. Jam padedant, Irina tapo pagrindine grupės „ElectroClub“ vokaliste.

Pirmuosius žingsnius žengti Irinai Allegrovai padėjo kitas žinomas rusų estrados kompozitorius Oskaras Felcmanas, specialiai jai sukūręs keletą dideliais hitais tapusių dainų. Debiutinį atlikėjos solo albumą „Strannik Moi“ sukūrė ir prodiusavo tuometinis Irinos Allegrovos kaimynas, žinomas rusų estrados dainų autorius ir atlikėjas Igoris Nikolajevas. Būtent šio kompozitoriaus daina „Strannik“ tapo pirmuoju dideliu Irinos Allegrovos solo hitu, su kuriuo dainininkė pateko į konkurso „Pesnia – 91“ finalą. 1992 m. Irina Allegrova surengė pirmąjį savo koncertą sporto komplekso „Olimpiyskiy“ arenoje Maskvoje. Netrukus scenos naujokė tapo pastovi didžiųjų muzikos renginių „Slavianskiy Bazar“, „Pesnia Goda“ ir daugelio kitų dalyvė.

1994 m. kompaktiniu disku išleidusi albumą „Suzheniy Moi“ Irina Allegrova pradėjo skinti laurus įvairiuose konkursuose. Per savo ilgą karjerą dainininkė yra laimėjusi daugiau nei dvi dešimtis muzikos premijų. 2002 m. Irinai Allegrovai buvo suteiktas nusipelniusios Rusijos artistės vardas. Dainininkė taip pat yra „Petro Didžiojo“ ir „Rubino kryžiaus“ ordinų kavalierė. 2010 m. Irina Allegrova buvo eilinį kartą apdovanota „Zolotoi Grammofon“ prizu už dainą „Ne Obernus“. Per savo karjerą Irina Allegrova išleido 19 studijinių ir rinktinių dainų albumų, o dainos „Strannik“, „Ugonschica“, „Baby – Stervy“, „Nezakonchenniy Roman“ ir daugelis kitų įrašytos į rusų estrados aukso fondą.