antis_zuikis-pleibojus_cd-su-cenzuraGrupės „Antis“ muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ trylikos dainų kompaktinė plokštelė jau pasirodė prekyboje. Dar prieš pasiekdamas parduotuves šis albumas tapo kalbų objektu, nes jo apipavidalinimui pasirinkta nuotrauka, kurioje Algirdo Kaušpėdo įkūnytas Zuikio Pleibojaus personažas yra dviejų pusnuogių merginų apsuptyje.
Nuo pat prekybos pradžios šį antradienį „Maxima“ prekybos centruose „Zuikio Pleibojaus“ albumas pasirodė su specialiais cenzūros lipdukais. Pasak albumą išleidusios kompanijos M.P.3 vadovo Vaido Stackevičiaus, albumo cenzūravimas nutinka pirmą kartą per aštuonerius M.P.3 veiklos metus.

„Naujasis „Anties“ viršelis iš prekybininkų sulaukė pritarimo, tačiau „Maximose“ albumas atsiras prie kasų, todėl jų pageidavimu šiai partijai pagaminome specialius cenzūros lipdukus su „Zuikio Pleibojaus“ logotipu. Visgi manau, tai tik dar labiau paskatins norą išpakuoti šį albumą“, – sakė Vaidas Stackevičius.
Sužinojęs, kad naujasis „Anties“ albumas bus cenzūruojamas „Maxima“ prekybos centruose, grupės vokalistas Algirdas Kaušpėdas šypsojosi: „Kaip smagu gyventi dorovingoje šalyje…“
Algirdo Kaušpėdo nuotrauka iš „Zuikio Pleibojaus“ fotosesijos panaudota ir gruodžio mėnesio žurnalo „Playboy“ viršelyje Lietuvoje. Tai – pirmas kartas, kai vyras patenka ant lietuviško „Playboy“ viršelio. JAV taip yra nutikė vos septynis kartus nuo 1953 metų, kai pradėtas leisti šis žurnalas.
Gruodžio 18-22 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje įvyks penki iš eilės muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ spektakliai, kurie yra skirti „Anties“ 25 metų jubiliejui. Jų metu pirmą kartą mūsų šalyje koncerte gyvai bus naudojamas erdvinis garsas. Bilietais į spektaklius, kurių kainos nuo 60 iki 140 litų, prekiauja „Tiketa“ ir Lietuvos rusų dramos teatro kasa. Trys „Zuikio Pleibojaus“ spektakliai yra pilnai parduoti, į likusius du yra išpirkta jau daugiau nei pusė bilietų.
Kompaktinė plokštelė „Zuikis Pleibojus“ yra iki 60 minučių sutrumpinta muzikinės utopijos versija. Šiam albumui grupė atrinko pagrindinius savo muzikinės utopijos fragmentus. Albume skamba visiškai naujos „Anties“ dainos, tarp kurių ir radijo eteryje mielai grojamas kūrinys „Aš pasitaisysiu“.
Algirdo Kaušpėdo teigimu, tokio grandiozinio muzikos projekto savo scenos biografijoje „Antis“ dar neturėjo. „Grupė sukūrė didžiausią ir brandžiausią savo kūrinį – „Zuikį Pleibojų“. Neįprastas ir kūrinio žanras – muzikinė utopija. Tai reiškia, kad „Antis“ leidžia sau svajoti ir tikėti rydiena“, – sakė grupės lyderis muzikantams baigus albumo įrašus.
Algirdo Kaušpėdo teigimu, kompaktinę plokštelę reikia priimti kaip muzikinės utopijos projekto dalį, ne kaip atskirą albumą, taip pat nereikia sutapatinti jo paties ir Zuikio Pleibojaus personažo. „Mūsų kultūroje yra įprasta buvimą scenoje sutapatinti su gyvenimo būdu, tačiau tai visiškai nebūdinga „Ančiai“, kuri atskiria personažą nuo žmogaus“, – sakė Algirdas Kaušpėdas.
„Zuikio Pleibojaus“ projekto kūrėjų branduolyje – ir kiti grupės „Antis“ nariai: kompozitorius Vaclovas Augustinas ir muzikos prodiuseris Gintautas Rakauskas. Prie spektaklio kūrimo darbų prisideda režisierius Jonas Vaitkus, kostiumų dizainerė Sandra Straukaitė, įrašuose dalyvavo ir taip pat spektakliuose pasirodys vokalinė merginų grupė „Kivi“, vadovaujama Danguolės Aukselienės.
Muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“ pratęsia legendinės „Anties“ sugrįžimą. Ankstesnis „Anties“ albumas „Ančių dainos“ pasirodė 2007 metais ir kol kas yra sėkmingiausias grupės istorijoje per 25 metų karjerą.

antis_zuikis-pleibojus_cd-su-cenzura