antis_zuikis-pleibojus_cdGrupė „Antis“ šią savaitę baigė savo muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ trylikos dainų įrašus. Šie kūriniai pateks į naują „Anties“ kompaktinę plokštelę, kuri muzikos parduotuvėse pasirodys jau gruodžio pradžioje. Gruodžio 18-22 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje įvyks penki iš eilės šios muzikinės utopijos spektakliai.
Albume „Zuikis Pleibojus“ skambės visiškai naujos „Anties“ dainos, tarp kurių bus ir jau radijo eteryje skambantis kūrinys „Aš pasitaisysiu“. Muzikantai patenkinti rezultatu ir tikisi, kad koncertinė versija bus dar gyvesnė. Pasak Algirdo Kaušpėdo, tokio grandiozinio muzikos projekto savo scenos biografijoje „Antis“ dar neturėjo.

„Grupė sukūrė didžiausią ir brandžiausią savo kūrinį – „Zuikį Pleibojų“. Neįprastas ir kūrinio žanras – muzikinė utopija. Tai reiškia, kad „Antis“ leidžia sau svajoti ir tikėti rydiena“, – sakė Algirdas Kaušpėdas.
Išleidžiama kompaktinė plokštelė yra iki 60 minučių sutrumpinta šio kūrinio versija. Šiam albumui grupė atrinko pagrindinius muzikinės utopijos fragmentus. „Tai leis „Anties“ gerbėjams susipažinti, o pamačius spektaklį, prisiminti skaniausius Zuikio pyragėlius“, – sakė „Anties“ lyderis ir vokalistas.
Bilietais į muzikinę utopiją, kurioje pirmą kartą mūsų šalyje koncerte gyvai bus naudojamas erdvinis garsas, prekiauja „Tiketa“ ir Lietuvos rusų dramos teatro kasa. Bilietų kainos nuo 60 iki 140 litų.
Albumą „Zuikis Pleibojus“, kuris pratęsia legendinės „Anties“ sugrįžimą, išleidžia muzikos kompanija M.P.3. Ankstesnis „Anties“ albumas „Ančių dainos“ pasirodė 2007 metais ir tapo sėkmingiausiu grupės istorijoje per 25 metų karjerą.

www.pramogu.lt