Neįsivaizduojate savo gyvenimo be automobilio, kasdien nuvežančio jus į reikiamą tašką ir taip padedančio sutaupyti daug laiko? Puikiai suprantame ir žinome, jog jūs toks, savotiškai priklausomas nuo aptariamos motorizuotos priemonės, esate ne vienas. Žmonės, nepriklausomai nuo savo amžiaus, lyties, užimamų pareigų ar gyvenamosios vietos, automobilį įvardina kaip vieną iš būtinų atributų. Verslininkai, reaguodami į šią tendenciją ir kartu nepamiršdami, jog pastarieji, kaip ir visos technikos priemonės, linkę gęsti, prieš kurį laiką ėmė siūlyti paslaugą, šiandien žinomą kaip nebrangi automobilių nuoma. Tai – savotiškas tarpinis variantas tarp nuosavos transporto priemonės valdymo ir naudojimosi taksi pavežėjų paslaugomis: patogu, tačiau finansiniu atžvilgiu nelabai skausminga.

Skelbimų, jog viena ar kita firma nuomoja automobilius Klaipėdoje ar kitame šalies mieste, galima rasti tik spaudoje, tiek internetinėje erdvėje. Plati aptariamos paslaugos pasiūla gali būti vertinama prieštaringai. Viena vertus, žmonėms kuriems aktuali transporto priemonių nuoma, atsiranda geresnės sąlygos rasti pasalugos tiekėją, siūlantį palankiausią kainos ir kokybės santykį (taip misija „nebrangi automobilių nuoma“ tampa ne teorine, tačiau praktine galimybe). Kita vertus, kyla pavojus susidurti su nelabai sąžiningais verslininkais, galvojančiais apie pelną, o ne klientų poreikių patenkinimą.

Gyvenantys Klaipėdoje ar kitame šalies didmiestyje, naudotis pirma pasitaikiusia transporto nuomos paslauga suskubti neturėtų (nebent automobilio prireikia neplanuotai, tiesiog čia ir dabar). Savo paslaugas siūlo ne viena autonuomos bendrovės ir jūsų tikslas aiškus: rasti paslaugos teikėją, siūlantį optimaliausią transporto nuomos variantą. Rekomenduojama atkreipti dėmesį į:

  • siūlomų išsinuomoti automobilių įvairovę (vieniems reikia prabangos, kiti dairosi ekonomiškiausio varianto);
  • taikomas akcijas (kam permokėti už analogišką paslaugą, jei tuo metu prieinama palankesnė kaina);
  • papildomas galimybes už tą pačią kainą (vaikiška auto kėdutė, transporto priemonės pristatymas į kliento pageidaujamą vietą ir kita);
  • transporto nuomos paslaugas siūlančios firmos patirtį ir reputaciją buvusių klientų tarpe.

Transporto priemonių nuomos prieinamumas ir platus išsinuomoti siūlomų automobilių asortimentas leidžia vartotojams neprarasti mobilumą ir nenukentėti finansiškai. Tai taip pat patogu kaip taksi, tačiau kainos atžvilgiu kur kas patraukliau.