kelionės

Ar norėtumėte, kad netemptume gumos ir iš karto atsakytume į antraštėje pateiktą klausimą? Prašom: žmones domina, ne bet kokios, o pigios paskutinės minutės kelionės. Vadinasi, intrigą kelia patrauklios kainos. Tačiau tai dar ne viskas. Daugiau sužinosite, jei skaitysite toliau.

Kai kaina virsta kainyte

Pigios paskutinės minutės kelionės nebūtų vadinamos pigiomis, jei ne atitinkamos kainos. Net jeigu nesate aistringi keliautojai, vis vien turėtumėte žinoti, kad pasitaiko puikiai įkainotų pasiūlymų, atveriančių duris į platų pasaulį.

Kai didelė, gana solidi kaina virsta maža kainyte, įmanoma pasinaudoti tuo, kas verta dėmesio. Ir nesvarbu, ar numatomas skrydis „už jūrų marių“, ar važiavimas autobusu į kaimyninę šalį.

Visas pasaulis mėgsta išpardavimus. Tiek ieškant naujos grindų dangos, tiek norint pasipuošti nauju megztiniu džiugina atrastos nuolaidos. Na, o kelionių rinkoje patrauklios kainos paprastai vadinamos paskutinės minutės pasiūlymais.

Kainai virtus kainyte, keliautojai skuba krautis mantą.

Gausu gerų variantų

Pigios paskutinės minutės kelionės vilioja įvairiapusiškai. Vien ką reiškia pačių kelionių gausa. Pasaulis mažas ar didelis – tai filosofinis klausimas. Šiaip ar taip, krypčių, kur keliauti, yra tikrai daug. Tad ir variantų nestinga. Svarbiausia – ne bet kokių, o gerų variantų!

Aišku, kelionių organizatorių reikia rinktis atsakingai, kad planai būtų įgyvendinami sklandžiai. O kai pasirenkama tinkamai, pabuvojama svečiame krašte ir grįžtama pasisėmus puikių emocijų, susipažinus su kitos šalies aplinka.

Verta keliauti ar neverta?

Tarp visų su kelionėmis susijusių klausimų atkapstoma ir abejonių. Ar pigios paskutinės minutės kelionės išties vertos laiko ir pinigų? Ar išvis leistis į kelią, o gal atidėti?

Natūralu, kad prieš išvyką svarstoma. Tačiau svarbu neprasvarstyti ištisų metų. Štai praeina viena vasara, antra, trečia ir susizgrimbama, kad tiek svajota, tiek planuota, bet taip niekur ir nenuvykta. Tada kiek apmaudu…

Todėl į klausimą, ar verta keliauti, atsakymas būtų teigiamas. Žinoma, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos, bet imant bendrai kelionės – tai turiningas laisvalaikis, būdas atsipalaiduoti nuo darbų, negatyvias emocijas pakeisti pozityviomis.

O kai nusprendžiama, kad laikas atostogoms, renkamasi iš daugybės pasiūlymų. Rodos, jie vienas už kitą geresni, verti dėmesio įvairiausiais aspektais. Ypač dabar, kai reklamos mirga marga internete, nuvykti į norimą šalį tampa žymiai lengviau.

Pinigai…

Ši antraštė ne veltui su daugtaškiu. Juk kalbai pasisukus apie pinigus, tema tarsi įgauna daugiau mąslumo. Pradėjus gilintis į matematiką ir ekonomiką išvis pasijuntama lyg miške. Vis dėlto ne kiekviena kelionė turi būti brangi ir išsiurbti visą biudžetą. Nebūtinai reikia taupyti kelerius metus, kad pavyktų kur nors išvažiuoti. Kai aplink pateikiama nemažai paskutinės minutės kelionių, tai situacija ypač palanki vartotojų piniginėms.