milana1Atlikėja Milana praeitą savaitgalį buvo išvykusi į Berlyną, kur dalyvavo tarptautiniame vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos konkurse „BERLINER PERLE 2009“. Atlikėjai buvo suskirstyti pogrupius pagal amžių (nuo 10 iki 24 metų), kuriuose jie varžėsi dėl pagrindinio prizo Konkurse susibūrė patys geriausi atlikėjai iš įvairių šalių: Italijos, Rusijos, Izraelio, Kazachstano, Ispanijos, Maltos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos. Lietuvą šiais metais atstovavo žavingoji Milana bei energingų vaikinukų grupė „Kvinta“.

Milana savo amžiaus pogrupyje turėjo 19 varžovų, su kuriais turėjo kovoti. Kiekvienas atlikėjas turėjo pristatyti du savo kūrinius. Vieną dieną dainą savo gimtąją kalba, kitą pasirinktinai. Milana labai daug ruošėsi šiam konkursui, kiauras dienas buvo užsidariusi repeticijų salėje. Konkurso pirmą dieną mūsų dainininkė gyvai atliko savo dainą lietuvių kalba, kitai dienai ji buvo paruošusi Aretha Franklin dainą „Think“. Konkurso komisiją sudarė žymūs dainininkai, tokie kaip Vince Tomas (JAV), Nina Hagen (Vokietija), Peter Rene Baumann – daugiau žinomas kaip Dj Bobo (Šveicarija), „Tanzduo Funky Lovers“ (Vokietija), „Die Village Boys“ bei kt. Po antrojo Milanos kūrinio anglų kalba, komisija buvo priblokšta jos dainavimu, jai skyrė 100% balų iš 100 galimų ir pakilę iš savo vietų palydėjo atlikėją plojimais. O vienas komisijos narys iš Prancūzijos netgi užlipo ant scenos, kad pasveikinti ją su puikiu pasirodymu.

„Jaučiuosi taip, tarsi būčiau laimėjusi pirmąją vietą“ – savo įspūdžiais dalinosi ketvirtosios vietos nugalėtoja Milana. Išskirtiniu atlikėjos balsu buvo sužavėti tiek klausytojai, tiek organizatoriai, komisija bei kiti konkurso dalyviai.  „Aš džiaugiuosi padariusi geriausią, ką galėjau: tai buvo vienas iš nedaugelio kartų, kai jaučiausi visiškai patenkinta savo pasirodymu“ – sako Milana.
Šiame konkurse ketvirta vieta taip pat laikoma prizine. Milana be galo džiaugiasi gavusi diplomą, medalį, krūvą gėlių bei koncerto pabaigoje nufilmuoti finalinėje dainoje su visų šalių geriausiais atlikėjais.

Dar nespėjusi atsitokėti nuo tokio sėkmingo pasirodymo Berlyne, Milana jau kalba apie kitus konkursus. „Žadu daug repetuoti, lankyti vokalo pamokas pas dėstytojus, kad kituose konkursuose pasirodyčiau kuo geriau“. Konkurso organizatoriai Milanai pasiūlė dalyvauti kituose artėjančiuose tarptautiniuose konkursuose ir siekti tik pergalės ne tik prieš kitus, bet ir prieš save pačią.