Serviravimo indai – vieni svarbiausių daiktų restoranuose, kurie turi būti ne tik funkcionalūs, bet ir tvirti bei lengvai valomi. Lygiai tas pats pasakytina ir apie stalo įrankius. Į restoraną užsukę lankytojai visada vertina ne tik maisto skonį, bet ir gražų pateikimą, kuris būtų neįmanomas be kokybiškų indų ir stalo įrankių.

Rekomenduojama rinktis tokius serviravimo indus, kurie yra:

·         funkcionalūs. Reikėtų rinktis tokio dydžio indus, kurie atitiktų restorane tiekiamo maisto porcijas. Taip pat puiku, jei serviravimo indai pagaminti iš lengvai valomų ir prižiūrimų medžiagų. Jos turėtų būti atsparios tiek šalčiui, tiek karščiui. Taip pat ir įbrėžimams ar per greitam skilimui. Kokybiški indai blizgės net ir po daugybės plovimų;

·         tinkama rinkodaros priemonė. Pasirinkti serviravimo indai turėtų atitikti jūsų restorano stilių, spalvas ir net bendrą atmosferą. Tokius indus klientai atsimins ir su mielu noru sugrįš pas jus pavalgyti vėl ir vėl. Svarbu: indai turi tik papildyti maisto estetinę išvaizdą, bet ne ją užgožti;

·         tvarūs. Kai kuriuose restoranuose jau galima išvysti ir tvarių indų, pavyzdžiui, iš laikraščio imitacijos, kepimo popieriaus ir pan. Kai kada maistas patiekiamas tiesiog ant stilingos medinės lentelės. Tikriausiai teko matyti ir sriubą duonos kubiliuke? Fantazijai vietos čia tikrai apstu, o klientai visada labai teigiamai vertina netradicinį maisto pateikimą. Niekada nesuklysite pasirinkę ir porcelianinius indus, nes jie natūralus ir daugkartiniai. Venkite tik plastiko.

Patarimai, padėsiantys įsigyti tinkamus stalo įrankius restoranui:

·         rinkitės nerūdijančio plieno stalo įrankius. Dauguma restoranų renkasi būtent šiuos, nes jie patvarūs ir labai lengvai valomi tiek rankomis, tiek ir plaunant indaplovėje;

·         investuokite į patogius stalo įrankius. Stalo įrankiai turi būti itin patogūs klientams. Jie turi būti praktiški, lengvai laikomi rankose ir paprasti naudoti. Svarbiausia atrasti tinkamą stiliaus ir funkcionalumo balansą. Būtų gerai, kad patys asmeniškai juos išmėgintumėte, prieš pirkdami;

·         investuokite į kokybiškus, nors ir brangesnius, įrankius. Stalo įrankiai bus naudojami tikriausiai ne vienerius metus, tad taupyti kokybės sąskaita būtų neprotinga. Taip pat įsitikinkite, kad pasirinkti stalo įrankiai derėtų prie turimų serviravimo indų. Dažnai galima įsigyti ir bendrus stalo indų ir įrankių komplektus.