Atėjus vasarai, norisi kažko lengvo ir gardaus? Turime sprendimą!

Skirtingų parduotuvių nuolaidos ir akcijos leis derinti skirtingus ingredientus ir sukurti savitus vasariškus receptus. 

Kad tai daryti būtų dar lengviau, pateikiame kelias lengvas idėjas:

  1. Arbūzų ir fetos salotos

Ingredientai: 

  • 500 g arbūzo, supjaustyto kubeliais
  • 150 g sutrupinto fetos sūrio
  • 1/4 puodelio šviežių mėtų lapelių, susmulkintų
  • 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Į didelį dubenį sudėkite arbūzo kubelius ir sutrupintą fetos sūrį. Arbūzą ir fetos sūrį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Ant viršaus pabarstykite smulkintų mėtų lapelių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską atsargiai išmaišykite, kol gerai susimaišys. Patiekite salotas atšaldytas ir mėgaukitės!

  1. Ant grotelių kepta vištiena su citrina ir žolelėmis

Ingredientai: 

  • 4 vištienos krūtinėlės puselės, be kaulų ir odos
  • 2 citrinos (sultys ir žievelė)
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 šaukštai šviežių petražolių, susmulkintų
  • 2 šaukštai šviežių čiobrelių, susmulkintų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Į nedidelį dubenėlį supilkite citrinos sultis, citrinos žievelę, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, kapotus čiobrelius, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus, kad pagamintumėte marinatą. Vištienos krūtinėles sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu, kad jos tolygiai pasidengtų. Indą uždenkite ir bent 30 minučių palaikykite šaldytuve, kad marinuotųsi. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Išimkite vištieną iš marinato ir dėkite ant grotelių. Vištienos krūtinėlę kepkite ant grotelių po 6-8 min. iš kiekvienos pusės arba kol iškeps ir viduryje nebebus rausva. Patiekite su ryžiais, salotomis ar kitu mėgstamu garnyru ir mėgaukitės!

  1. Uogų ir jogurto ledai

Ingredientai:

  • 200 g mėgstamų uogų (braškių, mėlynių, aviečių arba kitų uogų. Pigesnį variantą rasti padės įvairios nuolaidos ir akcijos)
  • 500 g graikiško jogurto
  • 4 šaukštai medaus ar kito saldiklio
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Uogas sutrinkite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, medų ir vanilės ekstraktą. Supilkite uogų tyrės sluoksnį į ledinukų formeles, kiekvieną jų užpildydami maždaug trečdaliu. Ant uogų tyrės šaukštu užpilkite jogurto sluoksnį, kiekvieną formelę užpildydami maždaug dviem trečdaliais. 

Ant jogurto mišinio užpilkite dar vieną uogų tyrės sluoksnį, kad formelės būtų užpildytos iki pat viršaus. Į kiekvieną formą įkiškite ledinukų lazdeles ir įdėkite į šaldiklį bent 4-6 valandoms. Mėgaukitės šiais gaiviais, natūraliais ledais karštą vasaros dieną!