Jei ne kartą esate pagalvoję apie tai, kaip sumažinti elektros išlaidas ir naudotis tvaria elektros energija, saulės elektrinės įrengimas tikriausiai yra nr.1 sprendimas jums. Kartais visiškai be reikalo jis atrodo sunkiai įgyvendinamas. Žinant nuo ko pradėti ir kokių veiksmų imtis saulės elektrinė jau po mėnesio gali puikuotis ant jūsų namų stogo.

Įvertinkite galimybes

Jei esate nuosavo namo savininkas, jums atsiveria plačios saulės elektrinės montavimo galimybės. Atsižvelgiant į aplinkybes saulės elektrinę galėsite montuoti ant namo stogo, namų kieme ar netgi ant namo sienos. Šiek tiek sunkiau yra daugiabučių gyventojams. Šiuo atveju norint įsirengti saulės elektrinę reikalingas visų namo gyventojų sutikimas. Tad daugiabučių gyventojai dažnai renkasi ne nuosavą saulės elektrinę, bet saulės elektrinės dalį saulės parke.

Pasirinkite įmonę ir elektrinę

Apsvarstę saulės elektrinės įrengimo galimybes, pasirinkite saulės elektrinėmis prekiaujančią įmonę ir įsigykite saulės elektrinę. Ieškant geriausio sprendimo rekomenduojama palyginti keleto skirtingų įmonių pasiūlymus. Sprendžiant saulės elektrinės galios bei kitus su specifikacijomis susijusius klausimus, rekomenduojama pasitarti su pasirinktos įmonės specialistais. Paprastai saulės elektrinės galia skaičiuojama pagal iki šiol buvusias elektros sąnaudas.

Užpildykite paraišką

Norėdami gauti valstybės paramą, kuria galima padengti apie 50% saulės elektrinės įrengimo išlaidų, nepamirškite užpildyti paraiškos. Tai galima padaryti APVA internetinėje svetainėje. Paprastai visais paraiškai užpildyti reikiamais dokumentais pasirūpina įmonė, iš kurios įsigyjama saulės elektrinė. Tad saulės elektrinės savininkui belieka pasirūpinti dokumentų pateikimu.

Pasiruoškite montavimui

Nors saulės elektrinės modulius galima sumontuoti ir savarankiškai, tačiau rekomenduojama šiuos darbus patikėti specialistams. Savininkui tereikia apgalvoti saulės elektrinės montavimo vietą, o poreikiui esant šiuo klausimu galima pasitarti su specialistais. Esant galimybei geriausia vieta saulės elektrinei yra namų stogas. Na, o nesant tokios galimybės dažniausiai pasirenkamas saulės elektrinės montavimas namų kieme.

Kilus kokiems nors klausimams ar nesklandumams neatsisakykite minties įsirengti saulės elektrinę. Visi klausimai su specialistų pagalba yra išsprendžiami, o kelias iki tvarios ir nemokamos elektros energijos dažnai būna lengvesnis nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.