indaplovės

Bene kiekviename šiuolaikiniame būste mes galime rasti šaldytuvą ir indaplovę. Daugeliui vartotojų šiandien tai yra vieni iš pačių svarbiausių buitinės technikos prietaisų, be kurių jie nė negalėtų įsivaizduoti nei vienos savo dienos. Tačiau ne kiekvienas supranta ir žino, kaip reikėtų juos prižiūrėti, todėl pateikiame jums keletą naudingų ir praktiškų detalių, kuriomis jūs galėsite nesunkiai pasinaudoti.

Indaplovės priežiūra

Tikrai nėra sudėtinga prižiūrėti savo indaplovę ir užtikrinti, kad ji kaip įmanoma ilgiau veiktų lyg nauja. Todėl nepamirškite šių kelių indaplovės priežiūros patarimų.

  1. Naudokite arba prarasite. Tikėkite tuo ar ne, tačiau jei jūs savo indaplovės ilgą laiką nenaudosite, ji suges gerokai greičiau nei tuomet, kai ją naudosite reguliariai. Todėl jei nesate iš tų žmonių, kurie indaplovę naudojate labai dažnai, ją turėtumėte įjungti bent kartą per mėnesį.
  2. Vyno actas yra jūsų draugas. Įpilkite keletą puodelių vyno acto ant savo indaplovės dugno ir įjunkite lengvą plovimo ciklą (be abejo, be indų). Taip pat vyno actas daro stebuklus nuvalant indaplovės nerūdijančio plieno eksterjerą.
  3. Patikrinkite vidaus detales. Kartas nuo karto turėtumėte patikrinti, kokia yra jūsų indaplovės vidaus detalių būklė. Jei pastebite bent šiokius tokius tam tikrų detalių įtrūkimus, neturėtumėte delsti. Visą tai būtina pakeisti, kadangi laikui bėgant tai gali sukelti daug papildomų problemų. Tuo tarpu, jei pastebite, kad savo pačių jėgomis išspręsti iškilusių problemų nepavyks, jums gali pagelbėti patyręs indaplovių meistras – https://www.vilniausmeistrai.eu/aptarnaujama-technika/indaplovių-remontas/.
  4. Išvalykite indaplovės filtrą. Šį filtrą kiekvienoje indaplovėje galite surasti jos dugne. Jame kaupiasi visi nešvarumai ir maisto likučiai, kurie atsiranda plaunant nešvarius indus. Todėl jei reguliariai išvalysite filtrą, jūsų indaplovė veiks kur kas efektyviau ir tarnaus jums gerokai ilgiau.
  5. Nuvalykite indaplovės durelių tarpines. Tai galite padaryti pasitelkę minkštą šluostę ir vandenį sumaišytą su vyno actu.

Šaldytuvo priežiūra

Šaldytuvas yra bene dažniausiai mūsų namuose naudojamas buitinės technikos prietaisas, kuris vaidina labai svarbų vaidmenį, todėl užtikrinti jo tinkamą priežiūrą yra tiesiog būtina. Kita vertus, tai padaryti yra labai nesudėtinga.

  1. Nuvalykite šaldytuvo ir šaldiklio durelių tarpines. Jei nenorite, kad laikui bėgant iš jūsų šaldytuvo būtų prarandamas šaltas oras, turėtumėte daugiau dėmesio skirti šaldytuvo ir šaldiklio durelių tarpinėms, kurios gali labai greitai susidėvėti, jei nebus reguliariai prižiūrimos. Nuvalydami tarpines ir patikrinami jų būklę užtikrinsite, kad jos tarnaus gerokai ilgiau.
  2. Nuvalykite kondensatoriaus ritę. Įprastai kondensatoriaus ritė šaldytuvuose būna jų galinėje dalyje arba viršuje. Kai ant ritės susikaupia nešvarumai ir dulkės, šaldytuvui tenka dirbti kur kas smarkiau, o tai reiškia, kad tokiu atveju padidėja jo perkaitimo tikimybė. Todėl bent kartą per metus atitraukite savo šaldytuvą ir nuvalykite jo galinę dalį, pašalindami nuo jos visus per laiką susikaupusius nešvarumus.
  3. Nustatykite, bet nepamirškite. Būtinai užtikrinkite, kad šaldytuve vyrauja tinkama temperatūra. Jei šaldytuve nėra įmontuoto termometro, tuomet įsigykite vieną ir kartas nuo karto patikrinkite šaldytuvo viduje esančią temperatūrą. Tik tokiu būdu galėsite žinoti, kad jūsų šaldytuve laikomi maisto produktai visuomet yra tinkamos būklės ir jūsų šaldytuvas veikia taip pat efektyviai kaip ir pradžioje.

Žinoma, niekas niekuomet negali visiškai apsaugoti nuo įvairių techninių gedimų, tačiau jei mes tinkamai ir reguliariai prižiūrėsime savo buitinės technikos prietaisus, tokių techninių gedimų riziką galime labai reikšmingai sumažinti.