gimtadienis

Gimtadienis turėtų būtų didžiausia šventė, tačiau nemažai žmonių, kuriems metų „bagažas “ dar neturėtų kelti nemalonių asociacijų, šią dieną mielai išbrauktų iš savo kalendoriaus. Tokio nusistatymo priežasčių gali būti ne viena, tačiau, tikėtina, jog koją pakišus bus ir ydinga gimtadienio šventimo praktika vaikystėje. Būrelis linksmų tetulių (kurios, beje, tik ir taikosi pažnaibyti žandukus) bei balta mišrainė ant stalo – daliai vyresniųjų gal ir priimtinas šventės scenarijus, tačiau mažuosius neabejotinai į neviltį varantis. Tiesa, dabartiniai vaikai gali lengviau atsikvėpti – tokia situacija jau praeityje, kadangi  šiuolaikiniai tėveliai yra kur kas platesnių pažiūrų ir daro viską, jog vaiko gimtadienis atitiktų mažojo lūkesčius ar net juos pranoktų.

Kasmet sugalvoti kažką naujo ir įdomaus nėra lengva, ypač jei turi kelis vaikus ar mažieji, pabuvoję draugų gimtadienio šventėje, daug scenarijų „nurašo“ kaip nevertus dėmesio. Idėjos nutrūksta ties švente gamtoje ar vaikų žaidimų kambariu? VRMatrica.ltskuba pasiteirauti, ar nenorėtumėte leisti savo mažajam šventės kaltininkui bei jo draugams nukeliauti į nuotaikingą, įtampos bei emocijų kupiną žaidimų pasaulį? Virtualios realybės pramogų kambariai duris atveria ir vaikų šventėms, pasiūlydami tėveliams dar vieną galimą gimtadienio scenarijų, kuriam atžalos neabejotinai pritartų.

Vaiko gimtadienis virtualios realybės žaidimų kambaryje – variantas, tinkamas tiek jaunesniems, tiek ir jau gerokai ūgtelėjusiems vaikams. Juk kone kiekvieną vaiką galima sudominti kompiuteriniu žaidimu! Įsivaizduokite vaiko reakciją šiam sužinojus, jog, užsidėjęs virtualios realybės akinius, netrukus persikels į savo mėgiamiausio žaidimo pasaulį ir taps jo dalimi! Šokinės, bėgios, kovos ar tiesiog dairysis kvapą gniaužiančioje aplinkoje: šiuolaikinių technologijų dėka tai padaryti visiškai paprasta, o sparčiai besiplečiantis virtualios realybės kambarių tinklas šią galime suteikia kiekvienam norinčiam (paslaugą siūlo vis daugiau miestų).

Virtualios realybės žaidimai parenkami pagal žaidėjų amžių bei pomėgius, tad tėveliai neturėtų nuogąstauti, jog jų atžala patirs vienaip ar kitaip kenkiančias emocijas. Prieš informacines technologijas savo mažųjų gyvenime nusistatę tėvai, tikėtina, kritiškai žvelgs į šią pramogą. Tačiau reikia susitaikyti su mintimi, jog virtuali realybė tampa šios dienos nūdiena ir nuo to vargu ar pabėgsi: jei jūsų atžalos draugo gimtadienis vyks virtualios realybės kambaryje, ar šiam, dėl savo įsitikinimų, neleisite ten dalyvauti?