manikiuras

Manikiūrininkės – ne robotai, o jų darbo grafikas ne guminis, todėl paskutinę minutę susizgribusios, kad atėjo metas tvarkytis nagus, galime likti nieko ir nepešusios. Tada tenka nupūsti dulkes nuo namuose gulinčių dildžių ir pačioms kibti į darbus. Šį kartą pakalbėkime apie tai, kokias klaidas dažniausiai daro moterys, nusprendusius atlikti manikiūrą namuose. Manikiūras turi puoselėti nagus, o ne juos žaloti.  

Klaida Nr. 1: negailestingai zulinami nagai.

Jei užsiauginote ilgus nagučius, kuriuos norite gerokai patrumpinti, tam reikalui naudokite žirkles, jokiu būdu nedildykite nago pirmyn ir atgal iki tokio ilgio, kokio norite. Taip ne tik sutaupysite laiko, bet ir nepažeisite nago plokštelės. Be to, norinčios turėti gražius ir sveikus nagus turėtų atminti, kad labai svarbu ir tai, kokiomis kryptimis nagai yra dildomi. Nuo kraštų link cento – gerai, pirmyn ir atgal – blogai.

Klaida Nr. 2: formuojami drėgni nagai.

Pirmiausia išmirkote rankas vonelėje, o vėliau formuojate nagus? Didžiulė klaida. Nors drėgnus nagus ir lengviau formuoti, tačiau galite stipriai pažeisti nago plokštelę, nagai gali pradėti sluoksniuotis, lūžinėti ar net atsirasti grybelis. Jei rūpinatės savo nagų grožiu, niekada nedarykite šios klaidos.

Klaida Nr. 3: nagų odelių pažeidimai.

Manikiūras, o tiksliau odelių šalinimas, grožio salonuose atliekamas keliais būdais: atstumiant odeles apelsinmedžio lazdele, nukerpant specialiomis žirklėmis arba naudojant frezą. Pastaruoju atveju, įgudusios manikiūrininkės gali pašalinti nagų odeles itin arti nago, nepažeisdamos aplinkinių audinių, tačiau, atliekant manikiūrą namuose, reiktų nepamiršti, kad odelių šalinimas – tai laiko, kantrybės ir sugebėjimų reikalaujantis procesas, todėl nepersistenkite: per giliai nekirpkite odelių, neįsikirpkite, nekirpkite aplink nagus esančių suragėjusių audinių, juos galima nušveisti specialiomis priemonėmis. O štai, jei su žirklėmis visiškai nedraugaujate, įsigykite specialų skystį odelių šalinimui arba jas tiesiog nustumkite su apelsinmedžio lazdele.

Klaida Nr.  4: nedezinfekuojami įrankiai.

Visai nesvarbu, kad nagų dilde, žnyplutėmis ar kitais manikiūro įrankiais naudojatės tik jūs. Ant jų vis tiek kaupiasi dulkės, bakterijos ir plika akimi nematomi mikroorganizmai, kurie gali sukelti infekciją, nagų grybelį ir kitus sveikatos sutrikimus.  Tad prieš manikiūrą visada atlikite įrankių dezinfekciją.

Klaida Nr. 5: laiko stygius

Jei manikiūras jums dažniausiai atliekamas grožio salone, tikriausiai negalite pasigirti itin įgudusia ranka, todėl gali būti, kad pratepsite nagų laką pro kraštą ir pan.  Mažos smulkmenos gali sugadinti ir nuotaiką, ir manikiūrą, todėl viską atlikite neskubėdama ir skirkite tam pakankamai laiko.

Daugiau naudingų patarimų rasite čia: Groziobaze.lt