burimas kortomis

Burtai yra paslaptingas dalykas. Bene paslaptingiausias tas pasaulis, kuriame skraido drakonai ir karaliauja masyvios skrybėlės bei mantijos. Tačiau paslapties nestokoja ir būrimas kortomis.

Apie Hogvartsą, kortas ir dar šį tą

Kad ir kokią temą nagrinėtume, daug kas būna susiję su vadinamuoju pasaulėvaizdžiu. Ar būrimas kortomis išimtis? Toli gražu. Jei esate lankęsi pas būrėjus ir niekas neišsipildė, tai veikiausiai į šį reikalą žiūrite skeptiškai, gal net labai kritiškai. O jeigu kas nors išsipildė, tikriausiai tikite burtininkais ir jų metodais.

Kaip yra iš tiesų? Ar burtininkai teikia rimtas paslaugas, kurios vertos ir dėmesio, ir klientų pinigų? O gal tai tik blefas? Atsižvelgiant į tai, kad būrimo salonai skelbiasi internete, peršasi mintis, jog būrimo kortomis esmė – nekvaila ir anaiptol nesusijusi su šarlatanais.

Vaikystėje ar paauglystėje daugelis skaitėme knygas apie Harį Poterį. Jose magijos pasaulis pateikiamas įspūdingai, nestinga nei spalvingų personažų, nei įvairiausių burtažodžių, nei intrigų. Būrimo salonas – ne Hogvartsas, bet paslaptinga aura išlaikoma. Neaišku, ar „dekoraciniais“ sumetimais, ar tam, kad pavyktų nuspėti ateitį.

Būrimas kortomis – paslaptingas ir intriguojantis. Visgi šią intrigą kiek sumažina tai, kad būrimo salonai šiais laikais pavirtę įmonėmis. Tai labai gerai, nes legali veikla yra sąžininga veikla (logiška, ar ne?). Pastebėtina, kad dažnokai teikiamos ne tik būrimo, bet ir psichologinės paslaugos. Vadinasi, galima spręsti, jog žmogus ne tik kortas maišo, bet ir yra krimtęs psichologijos mokslus.

Būrimo salonas neprimena įprasto biuro

Net jei ir ima panašėti, kad būrimas kortomis – tarsi koks nors administracinis darbas biure, iš tikro įvaizdžiai gerokai skiriasi. Internete įvedus žodžius „būrimas kortomis“ aptinkama visokių nuotraukų. Kai kuriose iš jų aplinka, kurią neabejotinai pasistengta papuošti raganiškais akcentais. Kodėl? Gal todėl, kad pavyktų sukurti intrigą, o gal todėl, kad tokioje aplinkoje dirbti produktyviau. Kita vertus, ar būrimo kortomis srityje egzistuoja toks dalykas kaip produktyvumas?..

Kadangi būrimo salonai vargiai primena įprastus miestuose įsikūrusius biurus, klientų patirtis gal kiek nestandartinė. Na, būrimas kortomis juk nėra standartinė paslauga…

Būrėjai skelbiasi internete

Paslaptinga, bet informatyvu – taip galima pasakyti apsižvalgius virtualioje erdvėje. Internete skelbiasi nemažai būrėjų, o tai reiškia, kad jie nesiorientuoja į senovę. Palaikomos šiuolaikinės rinkodaros tendencijos, stengiamasi kuo patraukliau aprašyti siūlomas paslaugas.

Būrimas ir rinkodara? Štai taip – gyvename XXI amžiuje, kur raganos, užuot skraidžiusios ant šluotų, domisi skelbimų internete variantais, netgi turi savo interneto svetaines. Neprastai, ką?..

Kai būrėjai skelbiasi internete, tai ir norintiems išsiburti asmenims žymiai paprasčiau surasti vieną ar kitą ateities pranašautoją. Ar pranašaujama tiksliai, ar ne, atsakyti jau sunkiau. Tai priklauso nuo kiekvieno kliento patirties. Beje, ne taip paprasta nustatyti, ar išburta tiksliai, ar ne. Kiekvienas esame savo likimo kalvis; ir iš kur, žmogau, žinosi, ar sėkmė aplankė, nes taip turėjo įvykti, ar todėl, kad nusprendei ją prisivilioti…

Apibendrintai teigtume, jog būrimas kortomis – paslaptingas. Ir kažin ar šį mįslė apskritai išgvildenama. Šiaip ar taip, įdomu, kaip krypsta būrimo paslaugų teikimas. Internetas ir kortos – visai gretimi skyriai storoje burtų knygoje.