batutaiBatutai visais laikais buvo vienos iš puikiausių lauko pramogų, kuriomis mėgaudavosi tiek vaikai, tiek ir suaugusieji. Situacija nepasikeitė ir iki šių dienų. Vis dažniau pastebima, kad nuosavų namų kiemuose vartotojai atėjus šiltesniems orams sumontuoja batutus. O kadangi šios aktyviam laisvalaikiui skirtos priemonės yra labai populiarios ir dabartinis batutų pasirinkimas (https://imuperku.lt/sporto-prekes/batutai/) yra didžiulis, kiekvienas vartotojas turėtų žinoti keletą naudingų patarimų, kurie padėtų užtikrinti, kad naudojimasis batutu būtų saugus ir tinkamas.

  • Batuto niekuomet nestatykite šalia medžių, žibintų ir tvorų – priešingu atveju galima nesunkiai susižeisti, jei prarandamas budrumas. Bet kuriuo atveju, norint užtikrinti didesnį saugumą, nuo minėtų objektų batutas turėtų būti pastatytas bent 3 atstumu. Ir šis veiksnys yra aktualus ne tik dėl vaikų, tačiau ir suaugusiųjų saugumo.
  • Prieš naudodamiesi batutu įsitikinkite, kad visos batuto pagrindą laikančios spyruoklės yra savo vietose ir laikosi tvirtai. Kokybiškos ir tvirtos spyruoklės užtikrina, kad šokinėjimas ant batuto būtų kaip įmanoma saugesnis. Tuo tarpu, jei šokinėjimo metu pastebite, kad bent viena spyruoklė išniro ar atsipalaidavo, sustokite ir ištaisykite tokią padėtį.
  • Batuto šonus galite uždengti su batutams pritaikytu apsauginiu paviršiumi. Tai leistų jums išvengti bet kokių traumų, kurios priešingu atveju galėtų kilti, jei netyčia užšoktumėte ant spyruoklių dalies.
  • Jei norite didesnio saugumo, tuomet įsigykite batutą su apsauginiu tinkleliu. Jis apsaugos tiek jus, tiek ir jūsų vaikus, kurie naudosis batutu. Tokiu atveju naudotis batutu bus kur kas patogiau ir komfortiškiau, kadangi šokinėjant nereikės baimintis, kad nukrisite ant žemės.
  • Naudodamiesi batutu niekuomet nešokinėkite pernelyg aukštai. Priešingu atveju galite labai lengvai prarasti pusiausvyrą ir iškristi. Žinoma, tam taip pat tiesioginės įtakos turi ir batuto tinklelis. Kuo jis yra aukštesnis, tuo jums bus saugiau šokinėti ant batuto.
  • Prieš pradėdami šokinėti ant batuto visuomet įsitikinkite, kad nedėvite jokių papuošalų ir jūsų kišenėse nėra aštrių daiktų. Tai padės apsisaugoti nuo įvairių nelaimingų nutikimų.
  • Šokinėjant ant batuto nereikėtų daryti kūlversčių. Tai yra pakankamai pavojingas veiksmas, kuris galėtų pažeisti jūsų kaklą. Todėl apie tai informuokite ir savo vaikus.
  • Išmokykite savo vaikus ant batuto užlipti naudojantis laipteliais. Tai padės apsisaugoti nuo įvairių papildomų traumų.
  • Prieš šokinėdami ant batuto patikrinkite, koks yra batuto paviršius. Būkite tikri, kad jis nėra šlapias ir slidus.

Jei vadovausitės šiais patarimais, naudojimasis jūsų turimu batutu bus kur kas saugesnis ir malonesnis.