šviestuvai Sėdimas darbas – tikras biuro darbuotojų iššūkis, su kuriuo reikia kovoti ne tik užsiimant aktyvia fizine veikla ir darant pertraukėles mankštai. Tiems, kurie nenori sėdėti ilgų viršvalandžių, reikia visais įmanomais būdais gerinti savo veiklos efektyvumą. Tam gali padėti įvairūs aplinkos veiksniai, tokie kaip triukšmo eliminavimas, geras mikroklimatas, kokybiškos darbo priemonės ir pan. Dar vienas svarbus veiksnys, turintis įtakos darbingumui – geras apšvietimas. Kokia jo nauda?

Kaštai nedideli, o poveikis milžiniškas

Šviestuvai paprastai nereikalauja didelių kaštų – tereikia gerai suplanuoti apšvietimo tipus, funkcionalumą ir rinktis patikimus gamintojus, užtikrinsiančius jų ilgaamžiškumą. Investavus šiek tiek laiko ir pastangų, galima sulaukti tikrai nemažų pokyčių. Turbūt ir patiems ne kartą teko atsidurti patalpose, kurių apšvietimas nekokybiškas, blankus. Paprastai tokios erdvės sukelia blogą nuotaiką, emocijas, jei jose nėra natūralių šviesos šaltinių, o apšvietimo sistema – prasta, ilgainiui gali išsivystyti ir rimtos psichologinės ligos.

Darbingumas

Tinkamai parinkti šviestuvai gali padėti gerinti darbingumą. Nustatyta, jog šviesa yra būtina mūsų smegenų veiklai, todėl tiesiogiai veikia našumą bei poilsio kokybę. Taip yra todėl, kad nervų sistema susijusi su šviesa ir nuolat reaguoja į tai, kas patenka į akis. Šio proceso metu siunčiami signalai biologiniam laikrodžiui, kuris reguliuoja mūsų organizme vykstančius procesus bei dienos ritmą. Taigi, esant nekokybiškai apšvietimo sistemai, tai gali nulemti bendros savijautos bei darbo efektyvumo pablogėjimą.

Nuotaika ir šviesos estetika

Kalbant apie apšvietimą, derėtų nepamiršti, kad netinkamai parinkti šviestuvai gali kenkti ir bendrai interjero visumai. Jei dizaine nevyraus dermė, atmosfera gali tapti nejauki, šalta. Na, o kaip žinia, esant neharmoningoje aplinkoje bei dirbant biure, kurio interjere vyrauja chaosas, tai neišvengiamai koreliuoja su darbuotojų nuotaika bei jos svyravimas. Jei jaučiate, kad patys negalite nuspręsti, ar jūsų planuojamas apšvietimas tikrai tiks biuro patalpoms, verčiau kreipkitės į specialistus: juk geriau investuoti į profesionalus, kurie savo darbą atliks iškart, nei vėliau demontuoti turimą apšvietimo sistemą ir ieškoti naujos.