kelioninis lagaminasTikslas, planas ir tinkamas kelioninis lagaminas yra sėkmingos kelionės pagrindas. Patyrę keliautojai gali pripasakoti juokingų ir beveik tragiškų istorijų susijusių su kelionėmis. Tam, kad jums netektų atsidurti panašių įvykių epicentre, venkite pagrindinių pradedančiųjų keliautojų klaidų.

Tikslas

Nors sakoma, iki trisdešimties nereikia kelti sau maksimalių tikslų, o išvykus į Milaną, galima kitą dieną atsibusti ir Niujorke, kelionės tikslas yra svarbus. Jį suformuosite iškėlę sau klausimą, ko jūs siekiate? Galbūt pailsėti, nueiti į kelias SPA procedūras, o gal pamatyti svarbiausius lankytinus objektus ar pan. Nuo tikslo priklausys ir maršrutas, ir kelionės būdas, biudžetas, ir be abejo – kelioninis lagaminas.

Maršrutas

Žinodami kur norite nuvykti, pasidomėkite apie tą valstybę ir ką joje galite bei norite nuveikti. Pagal tai susidėliokite patogiausią maršrutą. Maršrute reiktų atkreipti dėmesį į mažiausias detales, tokias kaip viešbutis, kokiu būdu nukeliausite iš oro uosto, kokiu būdu judėsite visą kelionės laiką, ar apsistosite viename, o galbūt keliuose viešbučiuose ir pan. Tai padės susiplanuoti ne tik maršrutą, bet ir biudžetą. Svarbu ir tai, kad savęs nebaustumėte jeigu sugrius visi planai, būkite atviri pokyčiams. Tiesiog žinokite koks kelionės rezultatas bus tai ko laukiate.

Daiktai, rūbai

Atėjo laikas krautis daiktus. Juos pasirinkite pagal kelionės maršrutą, pritaikytas turėtų būti ir kelioninis lagaminas. Dar prieš įsigydami skrydžio bilietus išsiaiškinkite reikalavimus, kuriems turi atitikti lagaminai ryanair, lagaminai wizzair (lagaminai 55x40x20). Taip įvertinkite tai, kad jeigu daug judėsite kelionės metu, turėtų būti pasirinktas patvarus ir patogus (tarkim, su ratukais) kelioninis lagaminas.

Šiuo metu itin populiarūs mazi lagaminai. Tokie kaip lagaminai samsonite, lagaminai jysk ar kelioniniai lagaminai maxima. Tinkami lagaminai visiems, tereikia gerai pasirinkti.

Juk nesinori per pusę Italijos ar Prancūzijos trenktis su milžinišku lagaminu, arba džiaugtis dešimties kilogramų svoriu ant nugaros, nes sulūžo lagamino ratukai, rankenėlė. Nėra nieko baisiau, nei pamesti daiktai dėl sugedusio užtrauktuko arba sudaužyti brangesni daiktai, išsilieję skysčiai ir sugadinę visus daiktus, tik dėl to, kad buvo pasirinktas minkštas, o ne kietas lagaminas.