Keturkojai šiandien lepinami įvairių gamintojų gaminamais skanėstais. Todėl nieko nestebina jų šeimininkų pasimetę ir informacijos ieškantys žvilgsniai, parduotuvėje, gyvūnų prekių skyriuje. Tad pateikiame tris taisykles, kurios padės pasirinkti greitai ir teisingai.

Nėra gero ėdalo, tinkančio visiems

Tenka nuvilti skeptikus, bet šunų maistas negali būti universalus. Nėra ir atsakymo į klausimą: koks sausas sunu maistas geriausias? Pirmiausiai todėl, kad mūsų keturkojai augintiniai yra skirtingi, prisitaikantys prie savo šeimininkų gyvenimo būdo. Todėl aktyvų laisvalaikio būdą propoguojančio šeimininko augintiniui šunų maistas turi būti papildytas vitaminais ir mineralinių medžiagų kompleksu. Juolab, visos šunų veislės turi išskirtinių papildomų poreikių. Pagaliau ką apsilaižydamas sužiaumos vienas, nebūtinai noriai prarys kitas.

Rinka yra perpildyta įvairiausiomis pasirinkimų alternatyvomis – šunų maistas gali būti su elniena, ėriena, daržovėmis, lašiša, kalakutiena ir kita. Norint pasirinkti tinkamai teks kurį laiką eksperimentuoti.

Brangiau yra kokybiškiau

Tenka pripažinti, kad šunų maistas yra ta sritis, kuriai galioja „brangiausia – lygu kokybiškiausia” taisyklė. Tarkim, sausas sunu maistas super premium yra aukščiausios kokybės maistas užtikrinantis visavertę augintinio mitybą. Atitinkamai jo kilogramas kainuoja mažiausiai trim eurais daugiau, nei sunu maistas royal canin. Tiek pat sutaupysite jeigu bus pasirinktas sunu maistas advance.

Norint pasirinkti teisingai ir nepasimesti tarp kainų ir gamintojų, reiktų konsultuotis su specialistu ir skaityti produktų aprašymus. Būtinai rinkite tik Jūsų augintinio veislei ir amžiui pritaikytą maistą.

Bėkite tolyn iš nespecializuotų prekybos centrų

Gal sunu maistas pigiau yra visokiose „iki”, „maximose” ir panašiose prekybos vietose, tačiau šis pasirinkimas tikrai prastas. Pirmiausiai todėl, kad prekybos centruose nėra didelio gyvūnų maisto asortimento. Dažniausiai tose lentynose rasite pigiausio ir prasčiausio ėdalo. Jeigu norite augintinį maitinti kokybiškai keliaukite į specializuotas parduotuves. Jose ne tik didelis asortimentas (sunu maistas brit care, sunu maistas josera, sunu maistas acana), bet ir dirba konsultantai, kurie gali padėti pasirinkti tinkamiausią Jūsų augintiniui maistą.

Lietuvoje specializuotų parduotuvių nėra prikepę „ant kiekvieno kampo”. Daugelis jų plečiasi ir auga internete.