išperkamoji nuomaIšperkamoji nuoma palyginus nauja paslauga. Dar prieš penkmetį visi kas netingėjo pirštu badė ir trumpą lemtį jai prognozavo. Štai, dabar niekam nekyla abejonių dėl paslaugos poreikio, prieinamumo ir pasiteisinusios formos. Tačiau automobiliams ir nekilnojamam turtui išperkamoji nuoma teikiama skirtingomis sąlygomis ir apribojimais. Nepaisant to, kad kiekviena bendrovė turi savas taisyklės, gairės panašios. Tad ką būtina žinoti apie šį lizingo būdą.

Nekilnojamas turtas – ne tik iš vystytojų rankų

Bene labiausiai A. Avulį išgarsino jo valdomos kompanijos „Hanner” pasiūlymas jaunoms šeimoms. Vis dėlto, paslauga garsiai nuskambėjo, bet ne daug kas ja pasinaudojo. Dėl kelių priežasčių. Pirmiausiai išperkamoji nuoma hanner teikiama su nemažomis metinėmis palūkanomis (didesnėmis nei bankuose, kurios dažniausiai tik prasideda nuo 9 proc.). Antras aspektas, kad šios kompanijos siūloma išperkamoji nuoma tik naujos statybos būstams sostinėje, kurių kaina svyruoja apie 100 tūkst. eurų. Taigi, vilniečiai paskaičiavo ir sužavėti neliko A. Avulio pasiūlymu.

Tačiau dabar šią paslaugą kartu palankesnėmis sąlygomis siūlo visa aibė kitų bendrovių, kurių pagrindinė veiklos sritis ir yra išperkamoji namo nuoma vilniuje (ir nebūtinai naujos statybos). Jau išperkamoji nuoma nekilnojamas turtas yra patikimas ir paprastas būdas įsigyti ne tik būstą, tačiau ir baldus, šiltnamį ar automobilį.

Automobiliai – patikimas lizingas

Viena populiariausių formų yra automobilių išperkamoji nuoma. Gana palankiomis sąlygomis ją teikia tiek naujų automobilių gamintojai, tiek naudotų automobilių prekeiviai.

Nors išperkamoji nuoma galima ir naudotam, ir naujam automobiliui, gamintojai siūlo tą lėšų sumą, kurią planuojate skirti naudoto automobilio įsigijimui paskirti pradiniam naujo automobilio įnašui. Taip būsite tikri, kad išperkamoji nuoma padėjo įsigyti gerą ir kokybišką prekę.

Jeigu dvejojate pasinaudokite automobilio išperkamosios nuomos skaičiuokle. Tarkim, išperkamoji nuoma skelbimų portale leidžia įsigyti automobilį, kurio vertė nuo 50 iki 10 tūkst. Eur sumą. Išperkamosios nuomos sutartis sudaroma nuo 6 iki 60 mėnesių laikotarpiui.

Pastebėta ir tai, kad išperkamoji nuoma Vilniuje yra žymiai populiaresnė nei Lietuvos regionuose. Tai siejama ne tik su didesniu tokias paslaugas teikiančių įmonių skaičiumi, tačiau ir sklandesne informacijos sklaida.