Jūsų vakarėliai darosi gana nuobodūs, nes dauguma svečių „panyra“ į savo mobiliųjų telefonų reikalus? Pabandykite juos praskaidrinti pasinaudodami virtualios realybės akiniais. Jie kainuoja nedaug, o linksmybių gali būti labai daug. Bet pirmiau suorganizuokite 360 laipsnių fotosesiją, kad vakarėlio metu visi norintys galėtų j peržiūrėti. Dar geriau – nufilmuokite keletą draugų susirinkimų 360 laipsnių kamera, tada vakarėlio metu galėsite žaisti ne tik žaidimus.

vr akiniai

Virtualios realybės akiniai daug nekainuoja. Už 10-50 eurų galima gauti visai padorius VR akinius. 50-100 eurų kainuoja geri akiniai. Tai tie modeliai, kur vaizdas rodomas iš išmaniojo telefono. Jie neturi baterijų ar kitokių mechanizmų, nes į juos įdedamas išmanusis telefonas, paleidžiamos VR programos ir žaidimai ir tada galima sukioti galvą visomis kryptimis ir atrasti virtualius pasaulius. Tai itin malonus užsiėmimas visiems technologijų mėgėjams.

Virtualios realybės akiniai gali būti ir „savarankiški“. Deja, jie gana brangūs, nors ir vaizdo prasme pranašesni keletą kartų. Oculus Rift, HTV Vive, Playstation VR – geriausi gaminiai rinkoje. Jie prie kompiuterio jungiami laidu, o tai šiek tiek gali trukdyti. Bet valdymo pultai yra kur kas pranašesni, nei paprasti Bluetooth pulteliai prie paprastųjų VR akinių telefonams. Tokie VR akiniai tikrai pritrauktų vakarėlio dalyvių dėmesį, juo labiau, kad juos galima prijungti ir prie televizoriaus, kur matomas vaizdas rodomas ekrane. Tokiu būdu visi dalyvaujantys galėtų matyti, kokiame „pasaulyje“ atsidūrė juos užsidėjęs. Keistas jausmas matyti kažkieno kito akimis…

Virtualios realybės akiniai – naujausia pramogų rūšis. Jais galima žaisti žaidimus, vaikščioti po virtualius pasaulius, o taip pat ir peržiūrėti 360 laipsnių nuotraukas, virtualius turus ar net video klipus. Tiesa, kol kas tokių nėra daug, tačiau paieškojus „360 video“ Youtube paieškoje galima rasti nemažai vaizdo klipų, kurie užtikrintų nenutrūkstamas pramogas kelių valandų trukmės vakarėlio metu. Jei žaidžiama telefonais, reiktų duoti pasinaudoti savo telefonu, kur iš anksto reiktų pasiruošti keliolika skirtingų „pasaulių“ arba žaidimų. Juos galima rasti Google Play Store programėlėje, skirtoje įvairioms programėlėms įsidiegti. Tik reiktų ten ieškoti Google Cardboard žaidimų.

Beje, pats Google turi išleidęs labai geros kokybės VR akinius Google Daydream View, tačiau jie veikia ne su visais telefonais, o tik su Samsung Galaxy 7 ir 8, Huawei Mate 9 Pro, Google Pixel, Motorola Moto Z ir netrukus pasirodysiančiu Asus ZenFone AR, kuris yra skirtas būtent virtualiosios realybės programų peržiūrai.