plaukimas baidaremis Nepriklausomai nuo to, ar žavitės ramios kelionės idėjomis, ar ieškote ekstremalių pramogų, plaukimas baidaremis atitiks jūsų išsikeltus lūkesčius. Tai puiki pramoga įvairaus amžiaus žmonėms ir keliautojams, norintiems iš arčiau pasigrožėti išskirtine Lietuvos gamta. Plaukimai baidarėmis organizuojami tiek mieste, tiek užmiestyje. Konkretus pasirinkimas priklauso nuo individualių keliautojų poreikių.

Plaukimas baidarėmis – pramoga visai šeimai

Plaukimas ugdo žmogų fiziškai ir veikia psichologiškai – tai puiki atsipalaidavimo priemonė, leidžianti pamiršti dienos rūpesčius. Be to, jei plaukiate dviviete baidare, neišvengiamai turėsite mokytis komandinio darbo, bendrauti ir ieškoti sprendimų. Minėtoji priežastis lemia tai, kad plaukimas baidarėmis itin dažnai pasirenkamas įmonės darbuotojų santykių gerinimui. Baidarės itin dažnai prisimenamos ir šeimos susitikimams, laisvalaikiui su draugais ar artimaisiais.

Plaukimo mieste ir užmiestyje skirtumai

Pramogos baidarėmis džiugina itin plačiomis pasirinkimo galimybėmis – laiku atlikus rezervacijos darbus, baidares galima užsisakyti tiek kelioms valandoms, tiek savaitgaliui ar ilgesniam laiko tarpui. Jei neturite laiko kelių dienų išvykai, puikus sprendimas – plaukti mieste, pvz., Vilniuje itin daug dėmesio sulaukia plaukimai Nerimi ar Vilnele. Tiesa, toks sprendimas rekomenduojamas skubantiems plaukikams, kurie turi vos kelias laisvas valandas arba negali sau leisti kelionės į tolimesnius Lietuvos kraštus.

Jei galvojate apie ilgesnės trukmės laisvalaikį, siūlome pagalvoti apie plaukimą gražiausiais Lietuvos regionais. Šiandien baidarių nuoma vykdoma praktiškai visomis šalies upėmis, todėl nesunkiai atrasite jūsų išsikeltus lūkesčius atitinkantį maršrutą. Primename, kad verta iš anksto pagalvoti, ar norite ramaus plaukimo (tokiu atveju siūlome rinktis tiesesnius ir sraunesnius upių kelius), ar galvojate apie iššūkius (jums patiks itin vingiuoti maršrutai, kurie pareikalaus ne tik fizinės ištvermės, bet ir racionalaus mąstymo).

Ruoškitės iš anksto

Kad išvengtumėte nesklandumų, neatidėliokite baidariu rezervacijos, ypač tuomet, jei ketinate plaukti šiltuoju metų laiku. Kokybiškos baidarės rezervuojamos prieš 3–5 mėnesius. Labai svarbu pagalvoti ir apie nakvynės vietą, jei planuojate kelių dienų plaukimus arba norite praleisti naktį gamtoje. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, plaukikams paprastai siūlomi tiek nakvynės namukai, tiek jaukiai įrengtos stovyklavietės. Jei nežinote, kur praleisti naktį, pasikalbėkite su baidarių nuomotojais – daugelis jų siūlo nuosavus namukus arba rekomenduoja pažįstamus verslininkus.