Mes visi esame skirtingi, todėl ir didžiausią džiaugsmą gyvenime, mums suteikia visiškai priešingi dalykai. Kaip bebūtų, nepaminamos tradicijos ir žmoniją suburiančios šventės yra tai, ko visi laukiame labiausiai. Kalbant apie įspūdingiausias ir didžiausio susidomėjimo sulaukiančias šventes, svarbu paminėti tris, žadą atimančius renginius kurie jau tapo ar palengva tampa nuolatiniu ritualu. Tiesa, jos visos turi ir šį tą bendro – spalvas.

Viena seniausių ir pagal visas tradicijas šiais laikais vykstančių švenčių yra spalvingasis Holi festivalis, kuris yra rengiamas Indijoje. Daugybė europiečių bei kitų pasaulio žmonių tik ir laukia ankstyvo pavasario, tiksliau Kovo mėnesio, kada galės nuvykti pasigrožėti šiuo nuostabiu ritualu bei netgi sudalyvauti patys. Visa šios šventės esmė yra meilės dievo Kamandevos pagarbinimas jį bei jo žemės gyventojus apipilant įvairiaspalvėmis dulkėmis, kitaip tariant pudros milteliais. Raudona, žalia, geltona bei visos kitos spalvos nuspalvina visas Indijos gatves bei jos gyventojus, suteikdamos nepamirštamo džiaugsmo bei daug geros nuotaikos.

Kita, nemažiau žavinti šventė yra vadinama La Tomatina. Ji vyksta Ispanijoje, Bunjolio miestelyje. Renginio metu, pagrindiniu akcentu tampa raudoni ir prisirpę pomidorai, kurie yra mėtomi itin dideliais kiekiais. Nors daugumai gali pasirodyti jog būtent tokia šventė ar festivalis neturi jokios prasmės, Ispanams tai yra šventojo Luiso Bertrano ir vargšų dievo motinos pagarbinimo ritualas. Įdomiausia yra tai, jog norintys sudalyvauti šioje šventėje privalo atvykti į Bunjolio ar kitą, šalia esantį miestelį likus savaitei iki renginio. Kitaip, vietų apsistoti ir pamatyti įspūdinga renginį tiesiog nebelieka. Maudynės tonoje pernokusių pomidorų – tikras ispanų džiaugsmas.

Visgi, naujosioms technologijoms sparčiai žengiant į priekį, mes galime teigti jog visame pasaulyje vykstantis fejerverkų festivalis tampa tikra sensacija. Negana to, kad fejerverkus visada leidžiame naujųjų metų išvakarėse, dabar galime džiaugtis ir specifiniais, įspūdingo grožio renginiais skirtais fejerverkų ypatumams parodyti. Netgi ir Lietuvoje, kasmet galime išvysti nepamirštamą fejerverkų šventę – festivalį, kuris vyksta jau aštuntąjį kartą. Naktis, kai visas Vilnius bei kitų pasaulio miestų dangus suspindi įvairiausiomis spalvomis yra tai, dėl ko verta gyventi.

Nors fejerverkus dažniausiai naudojame ir savo šventės ypatingumui pabrėžti, svarbu paminėti jog juos naudoti reikia itin atsargiai. Patikėkite savo šventės fejerverkų parengimą bei paleidimą į orą tikriems profesionalams ir fejerverkų grožiu galėsite džiaugtis ne tik per įsimintiniausią metų festivalį bet ir savo gimtadienio ar vestuvių metu.