vestuvėsVestuvės – diena, kai žmonių būrys mėgaujasi geromis emocijomis, pramogauja. Ši jaunavedžių šventė neatsiejama nuo artimiausių draugų, giminių kompanijos. Vestuvės dažnai švenčiamos dvi dienas ir tuo laikotarpiu išbandomos įvairios pramogos.

Nuotakos nešimas per tiltą

Viena iš pramogų pirmąją dieną tai nuotakos nešimas per tiltą. Tą savaime suprantama daro jaunikis. Tuo tarpu pabroliai ir pamergės palydi juos žvilgsniais ir šūkiais. Aplink sukiojasi fotografas ir fiksuoja akimirkas. Po to kartu su visa palyda fotosesija pratęsiama dažniausiai šalimais gamtoje.

Papildomos pramogos ir fotosesijos

Taip pat vis populiarėja vestuvių fotosesijos susijusios ir su aktyviomis ar net ekstremaliomis pramogomis. Pavyzdžiui plaukimas jachtomis ar kateriais, jodinėjimas žirgais, skrydis oro balionu ar net šuoliai su parašiutu. Viskas priklauso nuo fantazijos bei jaunikių ir svečių charakterio.

Pramogos sodyboje

Pati vestuvių šventė Lietuvoje dažniausiai švenčiama sodybose, kur yra pirtis, gamta bei kitos lietuviško kaimo pramogos. Pagal senolių tradiciją jaunikiui duodama paskaldyti malkų, kad įrodytų savo vyriškumą bei gebėjimą pasirūpinti žmona. Na o tada jau balius. Alkoholis, maistas, vestuvių muzika ir šokiai – tokie dažniausiai būna tokios šventės Lietuvoje atributai. Vidurnaktį dažnai šaudomi fejerverkai ir geriamas šampanas.

Žinoma, lietuviškų vestuvių tradicijos po truputį keičiasi. Jaunimas stengiasi būti vis išradingesniais, prisigalvoti originalesnių pramogų.