vestuviu-fotografas-fotogidas-7Įdomi ir jaudinanti ceremonija yra vestuvės. Tikri išbandymai tenka tiek jauniesiems, tiek vestuvių fotografams. Būtina prieš vestuves gerai viską suplanuoti ir aptarti su fotografu visas fotografavimo detales ir niuansus. Tik taip bus pasiektas geras ir kokybiškas rezultatas, ir bus patenkintos abi pusės. Viską suplanavus ir aptarus vestuvių fotografavimo eigą, paliekama fotografams atlikti savo darbus.

Santuokos sutvirtinimas

Vestuvių fotografas pradeda darbą nuo iškilmingos ceremonijos, nuo santuokos sutvirtinimo bažnyčioje ar metrikacijos skyriuje, svarbūs momentai yra pačios ceremonijos atmosfera ir vieta, kur įvyks pagrindinis santuokos sutvirtinimas.. Šis momentas yra bene svarbiausias vestuvių šventės akcentas. Reikėtų gerai pagalvoti ir apsvarstyti prieš renkantis populiariausias vietas, išsirinkti jaukią ir gal būt dar neatrastą bažnyčią, kurioje būtų galima santuoka sutvirtinti pagal tradicijas. Taip vestuvių pagrindinė ceremonija išsiskirs iš kitų ir taps kur kas įsimintinesnė, nei kitos vestuvės ir nuotraukos bus įdomesnės, ir patrauklesnės.

Jaunųjų asmeninė fotosesija

Po santuokos sutvirtinimo, dažniausiai jaunieji renkasi asmeninę fotosesija ir keliauja dažnai į gamtą. Vėlgi reiktų gerai apsvarstyti prieš renkantis vietą. Jeigu vestuvės vyksta savaitgalį, ar bus laisvai ir patogiai prieinamos labiausiai pamėgtos lankytinos vietos. Užtat geriausiai, jei leidžia galimybes vestuves daryti penktadienį. Šią dieną apkrovimas būna mažesnis ir vestuvių būna mažiau. Svarbu atsižvelgti ir apgalvoti jei keisis orai, ir pradės lyti, turėti kitos vietos alternatyvą. Nuo pasirinktos aplinkos ir erdvės priklausys jūsų pačių nuotaika bei nuotraukų kokybė. Kad nuotraukos išsiskirtų, pasirūpinkite papildoma apranga ar inventoriumi. Jei neturite, vestuvių fotografai tuom pasirūpins. Papildomos priemonės suteiks nuotraukoms žavesio ir gero įvaizdžio. Didžiausias dėmesys per fotosesiją yra skiriamas jaunajai. Labai svarbu pasiruošti ir atsipalaiduoti, kad nuotraukos atrodyti kuo žaismingesnės ir natūralesnės.

Vakarinė – šventinė dalis

Vakarinės dalies akcentus galima suskirstyti į oficialiąją ir laisvąją dalis. Per oficialiąją dalį reikėtų pasiplanuoti kokias nuotraukas norėsite turėti ir padaryti oficialias nuotraukas su artimais žmonėmis. Taip pat reikėtų nepamiršti ir svečių, nes jie po vestuvių tikrai teirausis ir norės matyti save nuotraukose. Laisvojoje dalyje didžiausias dėmesys skiriamas pramogoms, dainoms, šokiams, tad nuotraukos turėtų būti linksmos, nuotaikingos su geromis emocijomis.

Geras planavimas ir geri bendradarbiavimo įgūdžiai, leis jums pasiekti kokybiškiausių rezultatų. Ir atminkite vestuvių du kart nenufotografuosi, tad skirkite šiam reikalui daug dėmesio ir pastangų.