vestuviu fotografasAnksčiau sostinės ir didžiųjų miestų centruose buvo galima matyti užsienio turistų srautus su išmaniais fotoaparatais. Šiandien fotografija yra tapusi paplitusia mada tarp įvairaus amžiaus žmonių Lietuvoje. Juos turi paaugliai, kurie patinka fotografuotis su draugais. Turi fotografija rimtai besidomintys asmenys. Vieniems fotografija yra laisvalaikis, kitiems – gyvenimo būdas ir pragyvenimo šaltinis. Viena iš tokių pasirinkimų – vestuvių fotografas. Ar tai Jūsų svajonių profesija? Vestuvių fotografija yra mokslas, bet jos galime išmokti. Reikia tik įdirbio, praktikos ir geros įrangos.

Vestuvių fotografai turi savo asmeninę viziją kaip turi atrodyti vestuvių fotosesija. Jūsų darbo pagrindas – išankstinė strategija, kurią pateiksite į Jus besikreipiantiems jauniesiems. Visada bus pokalbis su užsakovais prieš vestuves. Jie norės išgirsti, ką galite pasiūlyti. Tam privalote turėti planą. Jis susideda iš kelių dalių: aplinka – vietos, kuriose siūlysite daryti fotosesijas, fotografijos stilius – kokiu kampu bus organizuojama fotosesija. Vestuvių fotografai turi savo darbų pavyzdžius internete, tad nesidrovėkite ir pasinaudokite tuo savo idėjų kūrimui. Žinoma, geriau paruošti kuo originalesnį būdą vestuvių įamžinimui. Tuo būsite išskirtinis tarp kitų fotografų.

Kitas svarbus žingsnis yra fotografo įranga. Norint būti užtikrintu ir solidžiu vestuvių fotografu būtina pasiruošti ją prieš keliaujant į pirmąjį bandymą. Jūsų svarbiausi pasiruošiamieji uždaviniai prieš vestuves yra – veidrodinis fotoaparatas, pakankamai vietos prietaise, išorinė blykstė, turinti visomis kryptimis sukiojamą reflektorių ir pakrautas fotoaparatas. Norint aukštos kokybės fotografijų – būtinas veidrodinis fotoaparatas. Kompaktiniai modeliai neturi tiek funkcijų su kuriomis turite daugiau pasirinkimo galimybių fotosesijai. Kita detalė – atminties kortelės. Dažnai naudojamas RAW formatas daro aukštos kokybės nuotraukas, o tai užima vietos. Atminties reikia daug, bet skirtingose talpyklose. Jeigu viena didžiulės atminties kortelė sugestų, turėtumėte bėdą. Taip pat kaip ir su išsikrovusiu fotoaparatu. Išorinė blykstė suteiks Jums galimybę „žaisti“ su šviesa lengviau. Nuotraukos bus švelnesnės ir spalvingesnės. Ypatingai, jeigu sunkiai sekasi tvarkytis su natūralia šviesa.

Jeigu tikrai pasakėte sau „aš būsiu vestuvių fotografas“, turite apsiginkluoti prieš einant į pirmąsias vestuves. Paprastai vestuvėms užsakomi du vestuvių fotografai. Tai yra Jūsų šansas. Patirties neturite, bet reikia nuo kažko pradėti. Ši pozicija tinka geriausiai pradedančiajam vestuvių fotografui. Kodėl? Puikus būdas gauti gerą pamoką – būti antruoju fotografu. Vestuvių metu galite palyginti savo darbą su profesionalo nuotraukomis. Būdami dubleriu ne tik gausite patarimą, bet kartu galite užfiksuoti, ko nepavyko „pagauti“ pagrindiniam fotografui. Jis juk užsiėmęs pagrindinėmis vestuvių akimirkomis.

Gali būti, kad pirmasis vestuvių fotografas nenorės dalintis savo profesijos paslaptimis. Ši situacija taps sudėtingesne Jums, nes užsikrausite daugiau atsakomybės. Tačiau, lazda turi galus. Daugiau atsakomybės, bet kartu patirtis ir mokymasis iš savų klaidų. Pirmieji kartai nebus stebuklingi ir tobuli, bet kuo daugiau kartų bandysite, tuo mažiau nesklandumų pasitaikys darbe procese.

Vestuvių fotografai tampa specialistais ne per vieną dieną. Kaip ir kiekviename moksle reikia sekti naujoves ir mokytis pritaikyti tai savo fotografijose. Tik tokiu būdu įvertins galimi užsakovai ir rekomenduos žmonės, kuriems Jūsų paslaugos paliko įspūdį.