Spalio 22 d. (šeštadienį) 15 val. „Ramybės galerijoje“ duris atvers fotografijų paroda apie Meksiką. Iki lapkričio 17 dienos veiksiančioje parodoje “Meksikos skonis” palangiškių ir miesto svečių lauks ne tik įspūdingos nuotraukos, bet ir nuostabi Meksikos nuotaika. Parodos autoriai – ne kartą po Meksiką keliavę fotografai Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas.

Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas „Meksikos skonis“

“Meksika dažnai tapatinasi su šiluma, saulės šviesa ir maloniais potyriais. Norime nors dalelę tos emocijos perduoti parodos lankytojams. Viliamės sušildyti jų širdis, praplėsti akiratį, leisti pasvajoti apie kažką malonesnio, nusišypsoti – tiesiog gerai pasijusti. Už ačiū. Už tai, kad nepraėjo pro šalį ir užsuko”, – teigia fotografijų autoriai T. Biliūnas ir M. Vilčinskas.

Neįpareigojanti, bet nustebinanti. Netikėta ir paliekanti įspūdį. Tai – ne aukštojo meno paroda, bet kiekvienam skirtas reginys. Lankytojai galės ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir kitų teismui iškabinti savo nuotraukas. Tam bus įrengtas specialus stendas, o įspūdingiausios nuotraukos autoriui žadama netikėta dovana. Atidarymo metu autoriai svečius vaišins meksikietišku alumi „Corona Extra“. Paroda jau aplankė Kauną ir Vilnių, Palangoje ji viešės iki lapkričio vidurio.

Parodos organizatorių idėją aktyviai palaikė Meksikos garbės konsulas Lietuvoje Julius Niedvaras, verslo atstovai, visuomeninės organizacijos, žiniasklaidos priemonės. Prie renginio rėmėjų prisidėjo: “Corona Extra”, “Vieningas Kaunas”, “Vičiūnai Group”, spaustuvė “ARX Baltica”, fotolaboratorija “FotoPRO”.

Vieta: Ramybės galerija (Vytauto g. 35, Palanga)
Parodos autoriai: Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas
Parodos pavadinimas: Fotografijų paroda „Meksikos skonis“
Atidarymas: Spalio 22 d. (šeštadienį) 15 val. Dalyvauja autoriai.
Trukmė: 10.22-11.17
Galerijos darbo laikas: IV-VII 12.00-18.00