JAV kino teatruose „Walt Disney“ pristatė animacine klasika virtusio filmo „Liūtas Karalius“ 3D versiją. Pirmą kartą didžiuosius ekranus pasiekęs 1994 metais, „Liūtas Karalius“ išlieka sėkmingiausiu visų laikų ranka pieštu animaciniu pilnametražiu filmu.

Per 17-a metų „Liūtas Karalius“ jau uždirbo per 826 mln. JAV dolerių, o didžiuosiuose ekranuose pasirodžius 3D versijai, „Liūtas Karalius“ visų laikų pelningiausių filmų sąraše iš 25-os vietos pakilo į 17-ąją. Vien naujoji kino filmo 3D versija, savaitgalį parodyta 2330 skirtingų vietų, kūrėjams jau uždirbo 30,15 mln. JAV dolerių.
Oficialus „Liūto Karaliaus“ 3D anonsas: http://www.youtube.com/watch?v=nCKCSBpfL0M.

Prie sielos gelmes suvirpinančio animacinio filmo sėkmės ir populiarumo nemažai prisideda čia skambanti dviem Oskarais įvertinta sero Eltono Johno (Geriausia kino filmo daina) bei Hans Zimmer (Geriausias garso takelis) kurta muzika.
Geriausia kino filmo daina pripažinta „Can You Feel the Love Tonight“: http://www.youtube.com/watch?v=uCebAa9qKz8&feature=related. Atlikęs šią dainą Eltonas Johnas pelnė ir vieną „Grammy“ apdovanojimą už „Geriausią vyro vokalą“.
Vilniaus „Siemens“ arenoje lapkričio 4d. koncertuosiantis Eltonas Johnas, šiam animaciniam filmui iš viso sukūrė 5 dainas: be populiariosios „Can You Feel the Love Tonight“ jam priklauso „Circle of Life“, „I Just Can‘t Wait to Be King“, „Be Prepared“ ir „Hakuna Matata“.

Šį filmą labai teigiamai įvertino ir kino kritikai, jį šlovinę ne tik dėl skambančios muzikos, bet ir pasakojamos istorijos.

Visai šeimai skirtam animaciniam filmui sukurti prireikė 1197 piešinių ir net 119 058 fonų.
Animacinio filmo kūrėjai pranešė, jog 59 proc. „Liūto Karaliaus“ žiūrovų buvo jaunesni nei 25 metų ir 56 proc. visos filmą mačiusios auditorijos buvo moteriškosios lyties.

1997 metais „Liūto Karaliaus“ istorija iš plačiųjų ekranų buvo perkelta į Brodvėjaus miuziklą, kuris pelnė šešis „Tony“ apdovanojimus. Vienas jų – už geriausią muziką.