Viena garsiausia džiazo pianistė Keiko Matsui lapkričio pabaigoje surengs koncertą Lietuvoje. Pasaulinį pripažinimą pelniusi muzikantė lapkričio 23 d.koncertuos Kongresų rūmuose Vilniuje. Tai bus vienintelis Keiko Matsui koncertas mūsų šalyje.

Tokijuje užaugusi Keiko Matsui pirmas pianino pamokas pradėjo lankyti sulaukusi vos penkerių metų. Sužavėta Rachmaninovo, Stievie Wonderio, Maurice‘o Jarre‘o ir Chicko Corea muzikos, jaunoji atlikėja pirmąsias savo kompozicijas sukūrė mokydamasi Japonijos moterų universitete. Vėliau Keiko Matsui studijas finansavo „Yamaha Music Foundation“ fondas. Pirmą kartą publikos dėmesio atlikėja sulaukė su savo grupe „Cosmos“. Kolektyvą, kuris išleido keturis studijinius albumus, puikiai įvertino ne tik džiazo kritikai, bet ir paprasti muzikos gerbėjai.

Solo karjerą Keiko Matsui pradėjo su 1987 m. įrašytu albumu „A Drop Of The Water“. Šį albumą pianistė įrašė kartu su savo vyru Kazu Matsui, o įrašų sesijas pora apmokėjo iš savo santaupų, kurias kaupė medaus mėnesiui. Nors Jungtinėse Amerikos Valstijose albumas „A Drop Of The Water“ buvo išleistas tik po dvejų metų, Keiko Matsui tuo metu jau garsėjo kaip viena talentingiausia džiazo pianistė pasaulyje. Netrukus atlikėja pasirašė kontraktą su įrašų kompanija „MCA“, kuri išleido du Keiko Matsui albumus „No Borders“ ir „Under Northern Lights“.

Didžioji sėkmė pianistę aplankė 1992 m., kai Keiko Matsui pradėjo bendradarbiauti su džiazo muzikos leidėjais „White Cat“. Nuo tada pianistės įrašai pradėjo svečiuotis populiariausiuose ir perkamiausiuose šiuolaikinio džiazo muzikos topuose. Bene sėkmingiausias Keiko Matsui albumas „Sapphire“ buvo išleistas 1995 m. ir debiutavo perkamiausių džiazo įrašų sąrašo viršūnėje. Kritikai puikiai įvertino vėlesnius pianistės darbus „Whisper From The Mirror“, „Deep Blue“, „The Ring“, „Wildflower“ ir „Walls Of Akendora“. Pastarąjam albumui komercinę sėkmę pelnyti padėjo viena ankstyvųjų Keiko Matsui kompozicijų „Mountain Shakedown“, kurią pianistė įrašė visiškai naujai.

Per daugiau nei tris dešimtmečius trunkančią karjerą Keiko Matsui išleido 22 albumus, kurie džiazo pianistei pelnė pasaulinę šlovę. Šių metų pradžioje atlikėja išleido albumą „The Road…“, kurį ir pristatys lapkričio 23 d. Vilniaus Kongresų rūmuose vyksiančiame koncerte.