mono_grupeKovo 31 d. Lietuvoje orą suvirpins populiariausias Japonijos muzikantų ketvertas ir vieni žymiausių post-rock atstovų pasaulyje – Mono. Vilniaus klube Mulen Ružas grupė pasirodys išmaišiusi beveik visą Europą, surengusi daugybę koncertų JAV bei tėvynėje Japonijoje ir pristatys savo penktąjį albumą – „Hymn to the Immortal Wind“.
Per dešimt savo gyvavimo metų Mono užsitarnavo garbingą vietą post-rock muzikantų elite, tačiau visada išsiskyrė savo apimamų temų pločiu: neoclassic, indie, experimental/noise. Jų skambesys gali būti subtilus bei lengvas kaip Haiku ir kurtinantis kaip bombos sprogimas ant Hirosimos. Eksperimentinio novatoriškumo ir klasikos romantikos garsai vedžioja po neaprėpiamą muzikantų inspiracijų lauką – nuo Sonic Youth, My Bloody Valentine iki Bethoveno, Ennio Morricone, Henryk Gorecki ir Lars Von Trier.

Neveltui grupės muzika vadinama labai kinematografiška. Kiekvienas albumas – unikali, grupės lyderio Takaakira Goto, sukurta istorija, kurios herojai myli, praranda, ieško, pasimeta.
Mono tarsi surado savo unikalią kalbą, kuria pasiekė daugybės klausytojų nuo Niujorko iki Tokijo vidų. O jau pavasarį jų pasirodymą turės galimybę išvysti ir Vilnius.

mono_grupe

mono01_grupe