chris-bottiDaugiausia albumų pasaulyje parduodantis trimitininkas Chrisas Botti lapkritį Lietuvoje surengs vienintelį koncertą. Jau lapkričio 14 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose vyksiančiame pasirodyme JAV džiazo virtuozas atliks geriausius savo kūrinius. Išskirtinis koncertas Lietuvoje bus vienas iš nedaugelio į pasaulines gastroles įtrauktų Chriso Botti pasirodymų Europoje.

Vienas garsiausių šiuolaikinio džiazo muzikantų, Chrisas Botti lapkričio 14 dieną Vilniuje vyksiančiame koncerte atliks geriausias savo kompozicijas, o taip pat kūrinius iš naujausio studijinio albumo „Italia“. 2007-aisiais išleistą dainų rinkinį Chrisui Botti padėjo įrašyti Andrea Bocelli ir kitos operos žvaigždės. Klausytojų ir kritikų išliaupsinta „Italia“ buvo nominuota „Grammy“ ir pelnė vieno geriausių praeitų metų pop/jazz albumo vardą.

Džiazo virtuozas Chrisas Botti savo įkvėpėju vadina Milesą Davisą ir groja specialiu, dar 1940-aisiais pagamintu, „Martin Committee Handcraft“ trimitu. Lapkritį Lietuvoje koncertuosiantis atlikėjas bei kompozitorius yra daugiausiai albumų pasaulyje parduodantis trimitininkas, lyginamas su Louisu Armstrongu, Kenny G ir kitomis XX amžiaus džiazo legendomis. Žurnalas „People“ Chrisą Botti buvo paskelbęs vienu iš gražiausių muzikos pasaulio garsenybių.

Per savo karjerą trimito virtuozas bendradarbiavo su didžiausiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis Andrea Bocelli, Rodu Stewartu, roko grupe „Aerosmith“, Diana Krall ir daugeliu kitų. Chrisui Botti teko akompanuoti estrados legendai Frankui Sinatrai, o 2000 metais trimitininkas koncertavo britų roko žvaigždės Stingo pasaulinėse gastrolėse.