pauliaus_sarzasPaulius Stalionis: antras albumas ir dar vienas šaržas
 
Praėjusią savaitę atlikėjas Paulius Stalionis jau antrą kartą buvo nustebintas savuoju šaržu. Pirmajį dar praėjusių metų birželio mėnesį nupiešusi teta, dailininkė Aldona Traškinienė, nutarė ir šiais metais nustebinti dainininką. „Prieš kelias savaites padovanojau jos šeimai savo antrąjį albumą „Aš atnešiu Tau saulę“, o dailininkė man atsidėkojo jau antru šaržu, kuriame, pasak jos, aš esu pasibalnojęs žirgą Pegasą. Daugelio manymu, antrąjame šarže esu labiau panašus į save,“- pasakojo Paulius Stalionis ir patikino, jog, kaip ir pirmasis, taip ir šis šaržas atlikėjo namuose bus pakabintas garbingiausioje vietoje.

Rugsėjo 1-ąją grupės „Olialia pupytės“ merginos skuba į mokslus

Nespėjome pasidžiaugti vasara, kuri Lietuvoje trunka taip trumpai, ir jau, žiūrėk, rugsėjo 1-oji. Pilnas miestas moksleivių ir studentų skubančių i mokyklas, į universitetus su gėlėmis ir gražiausiais palinkėjimais pedagogams. Ne išimtis ir mūsų Lietuvos muzikos žvaigždės. Viena jų, Oksana Pikul, seksualiosios merginų grupės „Olialia pupytės“ narė, pernai pradėjusi studijuoti Vilniaus universitete, Tarptautinio verslo mokykloje, šiemet kibs į antrąjį kursą. „ Daugelis manęs vėl klausia, kaip man pavyks suderinti mokslus su grupės „Olialia pupytės“ reikalais, naujos LNK laidos „Karštas vakarėlis“ filmavimais ir visais kitais mano darbais. Atsakau, niekada nebuvau iš tų, kurios užsiima tik viena veikla, o visą laisvą laiką leidžia prie televizoriaus. Esu iš tų „bitučių darbininkių“, kurios visuomet kažką daro. Anksti keliuosi, vėlai einu miegoti. Taip aš save realizuoju šiame gyvenime,“ – sakė Oksana Pikul. Kita grupės „Olialia pupytės“ narė, Marina Daščenka, šiemet taip pat keliaus į mokslus. Mergina, kaip ir Oksana, įstojo į Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklą. Šiemet jos laukia „fukso“ dalia. „Prisipažinsiu nuoširdžiai, labai labai bijau. Bijau pačių studijų, bijau, kad bus sunku, tiesiog bijau. Kartu suprantu, kad viskas priklauso tik nuo manęs – jeigu lankysiu studijas, nepraleidinėsiu seminarų, tvarkingai atsiskaitinėsiu ir daug mokysiuos, tuomet viskas bus gerai,“ – atviravo Marina.

Atlanta pristato naujausią savo kūrinį „Mano saulė“

Šią savaitę radijo stotis pasiekė naujausias Atlantos radijo singlas „Mano saulė“ iš šiuo metu įrašinėjamo naujo atlikėjos albumo. „Man ši daina – ypač artima. Ji labai šilta ir graži, nors tikrai nėra lyriška. Ko gero, daugelis pagalvos, kad dainuoju apie savo dukrytę, kurios vardas yra Saulė. Galite manyti ir taip, bet šiame kūrinyje susipina tiek mielų ir įvairių emocijų, kad taip vienareikšmiškai jį vertinti būtų neteisinga,“ – mintimis apie naujausią savo radijo singlą dalinosi Atlanta.

Viktoriją Perminaitę vilioja visuomeninė veikla

Viktorija Perminaitė šią savaitę gimtojoje Klaipėdoje vedė neeilinį renginį. Rugsėjo 2-ąją suėjo 20 metų, kai pati garsiausia mūsų jachta „Lietuva“ grįžo iš žygio per Atlanto vandenyną, tad uostamiestis iškilmingai minėjo šią datą ir asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ kvietimu dainininkė buvo pakviesta tapti ta proga surengto renginio vedėja. „Tuomet, kai vyko istorinis žygis, buvau vaikas ir tikrosios jo reikšmės iki galo nesupratau. Ir vis dėlto atmintyje išliko pakylėta nuotaika, didingo nuotykio nuojauta ir patriotiškas didžiavimasis savo šalimi. Vėliau atėjęs istorinės šio įvykio reikšmės suvokimas tik dar labiau kurstė džiaugsmą, kad atmintyje turiu savų prisiminimų apie šį tautiečių žygdarbį, – sakė dainininkė, kuri nepraleidžia galimybių aktyviai dalyvauti visuomenėje veikloje. – Žmonių bendrumo pajautimas, draugiškumas, tautiečių vieningumas yra dalykai, kurie, manau, įkvepia visus, tad neturėtume vengti progų jiems patirti.“

„Pikasai“ dingo, bet jų prodiuseriai nerimauti neskuba

„Šiuo metu abonentas nepasiekiamas,“ – tokio turinio automatinę žinutę tenka išklausyti tiems, kurie šiomis dienomis mėgina prisiskambinti grupės „Pikaso“ nariams Dainiui, Dovydui arba Robertui. Kur yra vyrukai, nežino ir jų prodiuseriai. Tačiau nerimauti neskuba – šiuo metu „pikasai“ yra išėję atostogų, kurių nusipelnė po intensyvių vasaros koncertų. Bendro poilsio trijulė neplanavo – anot vaikinų, bene geriausia galimybė pamiršti rūpesčius yra visiškai pakeisti aplinką ir draugiją. Į studiją vyrukai ketina rinktis po savaitės. Jų lauks šūsnis kompozitorių sukurtų naujų dainų. Beje, grupė, dar prieš išeidama atostogų, išdavė paslaptį, kad šviežas jos radijo singlas eterį pasieks jau rugsėjo pabaigoje. Tai, anot „pikasų“, ypač atviras nuoširdus kūrinys, įkvėptas jų pačių gyvenimo įvykių.

„Širdelė“ Ieva laukia būsimųjų dainininkų

Klaipėdos universiteto Menų fakultete studijuojanti grupės „Širdelės“ narė Ieva jau susitiko su dėstytojais ir po truputį planuoja pirmojo semestro darbus. „O štai mano, kaip mokytojos, „rugsėjo 1-oji“ dar priešaky – netrukus prasideda mokslo metai „Cactus Pro“ mokyklėlėje,“ – sakė dainininkė. Šiuo metu tebevyksta naujų studijos narių priėmimas, tad mokytoja kviečia visus tuos, kurie norėtų išmokti valdyti unikaliausią instrumentą – savo balsą. Be to, šių metų naujovė – fortepijono pamokos. „Labai mėgstu skambinti klavišiniais ir mielai dalysiuosi savo žiniomis su kitais,“ – žada Ieva. Norintieji lankyti jos vedamas pamokas Klaipėdoje įsikūrusioje prodiuserių Gintaro ir Mindaugo Bendžių mokykloje gali skambinti mob. tel. 8 670 20266.

Andriui Rimiškiui – rudens įkvėpimas

Dainininkas Andrius Rimiškis po kaitrios vasaros pluša įrašų studijoje. „Jau turiu vieną rudenišką dainą, kurią ketinu artimiausiu metu pateikti klausytojams, tad veiklos nestinga, – sakė jis. – Rugsėjis – ne tik lyriškas, bet ir įkvepiantis naujiems darbams mėnuo, mano gyvenime sutapęs su ne vienu reikšmingu gyvenimo posūkiu. Todėl – gal iš įpročio, o gal taip lemta – kaskart rudenį jaučiuosi kupinas jėgų ir ambicijų.“

„Cactus Pro“ talentų mokykloje – apie popsceną iš pirmų lūpų

Klaipėdoje „Cactus Pro“ vardu pažymėtą talentų mokyklėlę įsteigę dainininkų Andriaus Rimiškio, Viktorijos Perminaitės, grupių „Pikaso“, „Širdelės“ bei daugelio kitų atlikėjų prodiuseriai broliai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai nesiruošia pro ausis praleisti skambių jaunų balsų, kurie galėtų tapti lietuviškos popscenos puošmena.
Pernai rudenį pirmuosius oficialius mokslo metus pradėjusi neformalaus ugdymo įstaiga, įsikūrusi adresu Taikos pr. 27A, greitai sulaukė didelio populiarumo. Šokių, vokalo, gitaros studijos neatsiginė mokinių. Be mokytojų rūpesčio, jaunųjų popmuzikos mėgėjų čia kasdien laukia galimybė susitikti ir pasikalbėti su garsiais atlikėjais, kurie čia pat rengia savo pasirodymų repeticijas, rūpinasi naujų dainų įrašais. Šiais metais, anot mokyklėlės vadovų, mokinių laukia ir specialūs teminiai susitikimai su žinomais dainininkais ir muzikantais. Jų metu apie populiarumo kainą ir sceninės veiklos paslaptis bus galima išgirsti iš pirmų lūpų.
Prodiuserių nuomone, kryptingas ir profesionalus muzikinis ugdymas ne tik praturtina kiekvieno asmenybę, bet ir leidžia mokytojams laiku ir vietoje pastebėti perspektyvius gabius žmones, kurie galėtų dainuoti, šokti, muzikuoti ne vien savo, bet ir gausios auditorijos malonumui, o gal ir garsinti Lietuvą už jos ribų.